Tarta foietaj la tigaie

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 7 Iul 2013 | 4408 vizualizari

 

n-am crezut ca si aluatul foietaj se poate prepara la tigaia dry cooker. A fost o incercare,recunosc, dar am primit de la fiul meu sugestia sa repet cu incredere experienta, e grozav rezultatul!

 

INGREDIENTE

  • 400 gr. aluat foietaj
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 4 triunghiuri de branza topita
  • 150 gr.cascaval Delaco ras
  • cateva masline negre
  • cateva rosii cherry
  • un ardei verde
  • sare, piper si busuioc uscat dupa gust

Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta foietaj la tigaie:

Desfacem aluatul din ambalaj si il intindem pe masa.Decupam cu capacul un cerc,apoi cu o cana de cafea decupam mijlocul.


Asezam aluatul in tava dry cooker. Din aluatul ramas, cu ajutorul pintenului decupam semicercuri pe care le asezam peste aluat,la peretii tigaii pentru a inalta putin zona respectiva (si a evita astfel ca branzeturile care urmeaza sa formeze toppingul sa se reverse peste aluat in tigaie).


Ungem cu pasta de rosii aluatul, asezam branza topita, ardeiul spalat si taiat fasii. Condimentam cu sare, piper si busuioc verde.


Punem tigaia pe aragaz, pe un ochi a carei flacara nu depaseste diametrul gaurii din tigaie, punem capacul si lasam la foc redus tarta pana cand aluatul creste frumos (cca 20 minute).


Ridicam capacul, presaram cascavalul ras, ornam tarta cu masline si feliute de rosii cherry, mai presaram putin busuioc verde si acoperim din nou tigaia pentru alte 10-15 minute.


Lasam sa se raceasca putin si scoatem tarta pe un platou (operatia asta mi s-a parut cea mai dificila parte pentru ca tigaia ardea, tarta ardea, aluatul era foarte fraged si riscam sa rup tarta, asa ca am preferat sa o las descoperita cca 5 minute sa-i grabesc racirea si nu am avut probleme s-o transfer pe un platou.)


Gata, puteti servi! Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

puteti incerca si alte combinatii de ingrediente, dupa gustul dumneavoastra!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta foietaj la tigaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Andreea Caroline 1

12.07.2013, 09:34

Foarte buna

rodicamaria 1

12.07.2013, 20:40

Nu pot sa cred ! Trebuie incercat ! Direct la favorite !

abstract01 1

03.08.2013, 14:39

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Langosi cu crema de branza, marar si ceapa verde