Tarta perfecta;)

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 9 Iul 2011 | 7966 vizualizari

 

Am vazut reteta de tarta Ratatouille pe un blog, dar mi se parea ca lipsea ceva. Asa ca am adaugat in plus branza cu marar si a iesit o bunatate de tarta, care mai si arata bestial - ce modesta sunt, nu?:)) - si m-am gandit sa-i zic tarta perfecta.

 

INGREDIENTE

  • Ptr. aluat:  
  • 250 g faina
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • 2 linguri smantana
  • un praf de sare
  • Ptr umplutura:
  • 300 g branza
  • 1 ou
  • 3 linguri smantana
  • 2 linguri marar tocat
  • sare, piper macinat
  • 2 dovlecei
  • 4 rosii
  • 1 lingurita oregano

 

Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta perfecta;):

Se amesteca bine ingredientele pentru aluat, se acopera si se da la frigider ptr o ora.

Dovlecelul se feliaza si se sareaza. Rosiile se feliaza si ele. Branza se amesteca cu smantana, oul si mararul si se condimenteaza.

Se intinde aluatul intr-o forma de tarta, se intinde branza peste el, apoi rosiile si dovlecelul. 

Se da la cuptor ptr 30-40 de minute la 180 de grade. Dupa ce s-a copt se presara deasupra oregano. Se poate servi calda sau rece.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta perfecta;)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (26)

mihaelar63 1

19.02.2012, 22:26

Reusita tarta
Votat

Corinuta 1

20.02.2012, 13:08

Multumesc mult Mihaela, esti tare draguta!

portiadelumina 1

18.12.2012, 20:42

Dacă iau din ea devine imperfectă, nu? Super arată

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paine prajita in cuptor cu masline si rosii