Tarta racoroasa cu piersici

de Julie in Torturi, 25 Iul 2010 | 2697 vizualizari

 

Va propun un desert racoros pentru o zi de vara fierbinte!
Nu are nevoie de cuptor...dar...exact asta si cautam acum, nu ?! :)

 

INGREDIENTE

BLAT:

  • 200-250 g biscuiti obisnuiti
  • 50 g unt
  • 100 ml compot de piersici
  • 2-3 linguri zahar
  • 1 lingura cacao
  • esenta de vanilie

CREMA:

  • 200 g smantana
  • 125 g iaurt de piersici
  • 2-3 linguri zahar farin
  • 150 g crema de branza proaspata (almette ,etc)
  • 10 g gelatina
  • piersici din compot sau proaspete

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta racoroasa cu piersici:

Pentru blat:

Pisam biscuitii.

Fierbem doua- trei clocote compotul cu untul si zaharul,apoi il turnam peste biscuiti.

Adaugam cacao si esenta de vanilie.

Amestecam bine, pana obtinem o pasta groasa. Daca nu s-a legat bine,mai adaugam compot.

Pregatim o tava, preferabil sa fie cu margini detasabile .Sau folosim ce avem in dotare...Eu am tapetat o tava obisnuita cu folie alimentara.



Intindem compozitia de blat in tava si o nivelam cu o lingura uda.

Dam tava la frigider, pana pregatim crema.



Mixam crema de branza cu zaharul farin.adaugam smantana, iaurtul si o parte din piersici ,taiate in cuburi mici.



Dizolvam gelatina in 100 ml compot.

O lasam sa se inmoaie 10 minute,apoi o punem pe baie de aburi ,amestecand continuu pana se dizolva complet.

Adaugam gelatina calduta in crema.

Turnam crema peste blatul de biscuiti.

Deasupra repartizam piersici taiate felii.

Dam tava la frigider pentru 4-5 ore.



Daca vrei sa fie o tarta mai festiva, o poti orna cu frisca.



Sa ai pofta!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta racoroasa cu piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

Julie 1

27.07.2010, 09:42

Mena, O portie si pentru tine?

mena29 1

27.07.2010, 10:00

O portie mare

Julie 1

27.07.2010, 17:10

Toate portiile sunt mari! Nu sunt zgarcita!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert piscoturi cu vanilie si nuci
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

RETETA RECOMANDATA
Tort pentru MAMA