Tartă rustică cu mere

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 27 Apr 2015 | 813 vizualizari

 

Cine refuza asa o tarta?

 

INGREDIENTE

300 g făină

150 g unt

3 linguri zahăr

3 linguri lapte un praf de sare

1 ou pentru uns

5 mere

5 linguri zahăr

1 lingură unt

2-3 lingurițe scorțișoară măcinată

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă rustică cu mere:

Cernem făina într-un castron. Adăugăm un praf de sare, zahărul și untul rece tăiat cubulețe.


Frământăm bine până obținem un aluat nisipos.

Adăugăm cele 3 linguri de lapte rece și frământăm în continuare până se leagă aluatul.

Se pune în folie alimentară și se dă la frigider pentru minim o oră.

Între timp ne ocupăm de umplutură.

Curățăm merele de coajă și de căsuța cu sâmburi și se taie cubulețe.

Punem merele într-o oală - eu mereu folosesc o oală de inox mai înaltă să pot amesteca bine.

Adăugăm zahărul și o lingură de unt.

Se călesc merele până dispare tot sucul lăsat.

Adăugăm scorțișoară după bunul plac și lăsăm să se răcească.



După ce a trecut o ora de stat aluatul la rece, se scoate, se întinde pe o hârtie pergament - astfel nu ne mai chinuim să o mutăm în tavă.

Foaia mea de hârtie a avut aprox. 35 x 35 cm.

Nu e nevoie să fie dreaptă coca întinsă, este rustică, trebuie să fie neuniformă.

După ce am întins aluatul, se trage hârtia pergament într-o tavă.

Se pune toată compoziția de mere în centru și se aduc marginile înspre centru.



Se unge cu ou și se dă la cuptor pentru 35-45 minute sau până se rumenește frumos deasupra.

Se servește cu zahăr pudră.



Poftă bună!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă rustică cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Promo clipper set

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

4.5L DuraCeramic Manual

- 15 %
599.99 lei
509.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

mirela0911 1

28.04.2015, 06:30

Ce buna e!

dantes 1

28.04.2015, 07:12

Buna!

Ksenya 1

28.04.2015, 18:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tartă cu mere