Tarta Veselie in Bucatarieeeee

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 7 Apr 2010 | 1532 vizualizari

 

:) :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina alba,
  • 400 g unt,
  • 1 lingurita de sare mare;
  • Pentru straturile din interior:
  • 200 g branza,
  • 3 oua,
  • 100 g masline negre,
  • 1 legatura patrunjel si una de marar,
  • 3 graunti de usturoi,
  • ulei de masline,
  • 1 lingura sare,
  • 2 ardei capia rosii
  • 2 rosii de gradina ''inima de bou''
  • Pentru ultimul strat ne mai trebuie
  • 100 g cascaval,
  • un ou
  • putin parmezan ras.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarta Veselie in Bucatarieeeee:

Se face un aluat fraged din untul rece cu faina si cu o lingurita de sare. Se framanta bine si se lasa inca putin la rece pana pregatim celelalte ingrediente. Dam branza pe razatoarea mare si o amestecam cu 3 oua batute. Apoi tocam ardeiul si rosiile cubulete mici si lasam sa se scurga putin de zeama. Separat tocam fin verdeata si zdrobim usturoiul, le amestecam impreuna cu o lingura de ulei de masline si un praf de sare. Maslinele le taiem felii fara samburi.

Se foloseste o tava dreptunghiulara. Se intinde o foaie de aluat pe fundul tavii. Nu necesita ungere intrucat aluatul contine mult unt. Se fac mici suluri din aluat ce se rasucesc si se subtiaza cu palma. Se impletesc doua cate doua pentru a forma marginile tartei. Se pun doua randuri de impletituri pe marinile tavii. Apoi imcepem sa umplem tarta, primul strat este de branza cu ou, al doilea este de verdeata cu usturoi, apoi rosii cu ardei, apoi un pic de cascaval, apoi maslinele negre, iar ardei cu rosii si iar cascaval cu ou. Deasupra de tot din aluatul ramas am facut o floricica pentru centrul tartei si cateva bentite in diagonale. Am copt-o la cuptorul cu gaz la foc mic spre mediu cam 50 de minute. Spre final am presarat si parmezan ras deasupra pe tarta in spatiile dintre bentite. Se serveste usor calduta sau rece. Este un fel in sine, nu are nevoie de garnitura.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarta Veselie in Bucatarieeeee" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (9)

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:35

ela norocul meu cu tine ca vii cu reparatiile!

ela 1

18.05.2010, 18:37

imi plac la nebunie mancarurile tale,ma amuza la culme cum te joci cu animalele in farfurie

epurasha2bb 1

18.05.2010, 18:42

mersi, pupicei!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu rahat
  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Sufleu de fasole cu cartofi