Tarte flambée

de Sylvia in Pizza, 27 Iul 2010 | 9946 vizualizari

 

Tarte flambée este o tarta sarata foarte indragita in bucataria frantuzeasca ( o regasim si in bucataria germana ), emblema culinara a regiunii Alsacia. Este o tarta in forma dreptunghiulara a carei denumiri poate poate produce confuzii nu este o tarta “flambée “ in sensul in care ne asteptam de a fi flambata cu alcool ci coapta in flacari de unde vine si denumirea. Se cunosc patru tiputi clasice de tarte flambeé : 1 clasica : cu ceapa si bucatele mici de kaiser crud ( lardons in franceza) 2. gratinée : tarta clasica + o specialiatte de cascaval numit gruyère 3. forestiera: gratinée + ciuperci si 4. tarte flambée cu mere : o tarta dulce cu mere flambata cu o specialitate de alcool numit Calvados

 

INGREDIENTE

  • un aluat  de paine sau de pizza, eu am facut pizza si aveam aluatul clasic de pizza la indemana :
  • 500 grame faina,
  • 25 grame drojdie,
  • sare,
  • apa si ulei de masline.    
  • Pentru garnitura avem nevoie de :
  • o ceapa mica ( echalote am pus eu ),
  • un fir de ceapa verde,
  • 2 linguri de smantana groasa de 30% grasime,
  • 2 linguri de  iaurt gras ,
  • 200 grame de cuburi de kaiser ( lardons in franta ) ,
  • o lingura de unt ,
  • sare,
  • piper,
  • nucsoara
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte flambée:

  Preparare : se intinde o foaie subtire dreptunghiulara pe care o asezam intr-un vas termorezistent pensulat in prealabil cu unt.

 Coacem foaia timp de 5 minute in cuptorul preincalzit la 210 grade.  Intre timp ne ocupam de garnitura: taiem ceapa fasii subtiri si rondele cea verde. Intr-o tigaie punem untul si atunci cand s-a topit adaugam ceapa, o lasam 1-2 minute cat sa devina translucida si adaugam smantana,  iaurtul, sarea, piperul si nucsoara si amestecam pana la omogenizare.

 Turnam aceasta garnitura peste foaie si adaugam bucatelele de kaiser.

 Se coace la 180 de grade pentru 15- 20 de minute pana se incheaga smantana si se rumenesc bucatelele de kaiser.

  Este foarte aromata si consistenta, foarte  buna atat fierbinte cat si rece. Noi am servit-o cu o salata mare asortata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte flambée" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta pe blat de focaccia