Tarte portugheze

de ianculubita in Dulciuri, 10 Mar 2012 | 1754 vizualizari

 

Va recomand aceasta reteta,este foarte delicioasa mai ales cand este servita calda.

 

INGREDIENTE

  • 1pachet aluat de foitaj
  • 2oua
  • 3linguri zahar+100g
  • 100ml smantana lichida
  • coaja si sucul de la 1portocala
  • 3linguri scortisoara
Portii: 15
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte portugheze:

Pe aluatul intins,se pudreaza scortisoara,se ruleaza,tai bucati de 2-3cm grosime,le aseaza in formele de briose unse,desfaci rulourile cat forma ca un cosulet si dai la cuptor 10min;intre timp,faci crema cu ouale batutecu zahar,smantana,coaja de portocala;scoti tava,pui in fiecare forma cate 2linguri si mai lasi la cuptor 10-15min;in acest timp,pui pe foc intr-un vas 100g zahar sa se caramelizeze,stingi cu zeama de portocala,lasi pe foc pana se topeste bine zaharul apoi cu acest toping stropesti tartele scoase din cuptor;se servesc calde.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte portugheze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tarte portugheze-0
Tarte portugheze-1
Tarte portugheze-2
Tarte portugheze-3
Tarte portugheze-4
Tarte portugheze-5

COMENTARII (15)

MotanLaOale

MotanLaOale 1

10.03.2012, 19:10

bune bune

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

11.03.2012, 19:44

mamaieelena

mamaieelena 1

12.03.2012, 13:19

excelente

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!