Tarte Silvyene

de epurasha2bb in Prajituri, 19 Apr 2010 | 2477 vizualizari

 

Le-am numit asa fiindca este reteta de tarte cu piersici a Sylviei un pic adaptata la gusturile mele si e in cinstea ei fiindca mi-a placut mult reteta de aluat si de crema de vanilie.
Linkul catre reteta Sylviei cu piersici
http://www.bucataras.ro/retete/3496/minitarte-cu-piersici.html#com41813

 

INGREDIENTE

  • 1/2 ciocolata Katy frantuzeasca cu trufe
  • 3 galbenusuri
  • 300 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 ml lapte
  • 125 g unt
  • 4 linguri amidon.
  • 1 esenta de vanilie
  • capsuni si fructe de padure (cam o farfurie )
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tarte Silvyene:

Aluatul de tarte se face amestecand intai 1 galbenus cu 70 g zahar , 1 pliculet de zahar vanilat si 125 g unt usor topit.Se adauga faina cu 1/2 din praful de copt.Se omogenizeaza totul bine si se da putin larece timp in care incalzim cuptorul si pregatim formele de tarte ce trebuie unse putin cu unt.Apoi intindem o foaie subtire si decupam cu gura unei cani largi la gura discuri maricele ce se vor mula pe marginile ondulate ale tartelor presand cu degetele.Apoi se dsau la cuptor si se scot cand s-au rumenit, cam dupa 20 de minute in functie de cuptor pot sta mai mult /putin.


Se scot , se lasa sa se raceasca , se pudreaza cu zahar , se umplu cu creme si se orneaza cu fructe!simplu dar delicios!


Cremele se prepara aproape identic, la cea de ciocolata adaugand in plus 1/2 ciocolata cu trufe maruntita in lapte.


Se freaca un galbenus cu 2 linguri dezahar si un plic zahar vanilat, se pune si esenta de vanilie si 2 linguri de faina sau amidon, eu am pus amidon. Se adauga laptele caldut se amesteca bine si se tine pe foc amestecand pana se ingroase ca o budinca.in cazul cremei de ciocolata intai topim ciocolata in lapte pe foc apoi dam deoparte sa seraceasca putin si apoi amestecam cu restul ingredientelorcare sunt identice ca la crema de vanilie.Au iesit delicioase ambele creme, cele mai bune creme ce am mancat ! din cea de ciocolata mi-ar amas si am papat-o rece cu capsuni proaspete ! wow!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tarte Silvyene" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (24)

nacularisa 1

23.11.2013, 15:18

Pt creme trebuie 300 ml lapte pt fiecare,sau 150 ml de fiecare?

Cris2711 1

23.11.2013, 15:25

Eu inteleg ca 150 ml de lapte pentru fiecare crema se foloseste

nacularisa 1

23.11.2013, 15:59

Ms :-)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Amandine