Tartine cu icre capelin si anchoise

de mihaelar63 in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2010 | 21068 vizualizari

 

de obicei ideile de meniu imi vin ori deschizand frigiderul si vazand ce mai am in el , ori in fata raftului in magazin .
de data asta am vazut la magazin doua dragute borcanase , unul negru , unul rosu si mi-am zis ,, haideti cu mine !!! ''

 

INGREDIENTE

  • o franzeluta graham [ cu felii cat mai mici ]
  • icre capelin rosii
  • icre capelin negre
  • 1 cutie anchoise [ eu am luat rulouri cu capere ]
  • unt
  • 1 lamaie 
  • pt  decor :rosii cherry, masline umplute , masline negre , ridichi rosii , ardei iute, frunze de praz .
  •        
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine cu icre capelin si anchoise:

  1. feliile de franzeluta se dau la toaster sa fie putin prajite , se taie pe diagonala , se ung  cu unt .
  2. pe fiecare felie se pune , icre [ f. putine ] sau anchoise .
  3. se decoreaza dupa gust sau inspirate pe un platou mare .
  4. la sfarsit se stropesc si cu cateva picaturi de zeama de lamaie .
  5. bautura ideala langa aceste tartine este  sampania [ cu gust sec sau demisec]

TIPS-URI

1

inchideti ermetic borcanasele cu icre , s-au folosit  foarte putin din ele .

2

s-ar putea sa va scoata din incurcatura in caz  ca ar trebui sa preparati urgent un aperitiv.

3

 daca le faceti mai devreme se oxideaza , se prepara pe loc , dureaza putin .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine cu icre capelin si anchoise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Panacris 1

10.01.2012, 09:57

Super!

Panacris 1

10.01.2012, 10:02

Draga Miha, si eu acu vreo 20 de ani am descoperit icrele negre in Germania, si le/am facut pasta ca si icrele obisnuite . A iesit o pasta albastra L-a pauza de masa m/au intrebat colegele ce am pus intre feliile de paine. Eu foarte mandra, am raspuns, caviar!!! Au ramas socate , cand le/am spus ca noi in Romania mereu mancam la micul dejun caviar Dupa ce am aflat cum se mananca, icrele negre, mi/a dat seama ce gafa am facut!!!

mihaelar63 1

11.01.2012, 15:04

O da , mereu invatam cate ceva
Cateodata in cele mai surprinzatoare moduri
Acum vreo 15 ani am fost la un mini -revelion unde era bufet suedez . Lumina era difuza , aproape ca puteai sa-ti bagi degetele in ochi . Tipa de langa mine ma intreaba ce e pe platoul imens din fata noastra [ eu cica cap de porc ] . Erau tentacule de caracatita .
Noroc ca era si muzica puternica si nu a auzit raspunsul

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

317 puncte

mihaelar63

275 puncte

Lau

Lau 9

272 puncte

Sidy

226 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Briose spaghete