Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin

de laughylau in Porc, 9 Noi 2011 | 1277 vizualizari

 

O tocanita foarte, foarte usor de facut. Dureaza faorte putin pregatitul si apoi se lasa o ora pe foc mic, si ea fierbe si fierbe si nu ii mai ai treaba. Cantitatile sunt mari caci am facut-o pentru mai multe persoane, dar normal...se adapteaza dupa dorinta

 

INGREDIENTE

  • 800 g telina
  • 500 g morcovi
  • 500 ml vin rosu
  • 1,5 kg carne porc
  • 50 ml ulei
  • sare
  • piper boabe
  • dafin
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin:

Morcovii si telina se taie bucati nu foarte mici. Se taie carnea fasii groase de 1 cm sau 1,5 cm. Se incinge uleiul intr-o oala incapatoare.

Carnea se pune in uleiul incins si se prajeste cam 5 minute ( pe masura ce sta pe foc isi lasa zeama asa ca nu mai se prajeste de la un moment dat) Se pun bucatelele de legume,sarea, apoi vinul si piperul. Se lasa apoi o ora la fiert in oala acoperita. ( nu se adauga apa, daca scade prea tare se mai pune vin). In ultimele 20 minute se adauga si dafinul dupa gustul fiecaruia.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin-0
Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin-1
Telinessia alcoolica sau tocana de carne cu telina si vin-2

COMENTARII (19)

Rocsi

Rocsi 1

08.06.2012, 10:52

La multi ani!

Geanina87

Geanina87 1

08.06.2013, 12:08

La multi ani!

miki_a

miki_a 1

08.06.2015, 07:28

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!