Musaca de cartofi

de Andra_Constantinescu in Porc, 14 Mai 2015 | 4005 vizualizari

 

Ador mancarica asta!

 

INGREDIENTE

  • 600g carne de porc tocata;
  • o ceapa;
  • 4 linguri linguri bulion;
  • 4 oua;
  • o lingurita boia de ardei dulce;
  • o jumatate de lingurita de cimbru uscat;
  • sare, dupa gust;
  • 5-6 linguri ulei de masline;
  • 1 k cartofi;
  • un borcan de 800g de castraveciori murati;
  • cateva crengute de patrunjel verde.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de cartofi:

Cartofii se spala si se pun la fiert intregi in coaja.


Peste canea tocata se adauga: o ceapa taiata marunt, doua linguri bulion, o lingurita de boia de ardei dulce, o jumatate de lingurita de cimbru uscat si sare, dupa gust. Toate aceste ingrediente se amesteca, dupa care se calesc in tigaie cu 5-6 linguri de ulei de masline. Dupa aceea, se lasa la racit si se adauga doua oua si se amesteca.


Cartofii fierti se curata de coaja si se taie rondele.


Castraveciorii se taie rondele.


Separat, intr-un bol se amesteca doua oua cu doua linguri de bulion.


Se unge o tava cu ulei si se asambleaza totul astfel: un rand de rondele de cartofi + un rand de carne + un rand de castraveciori + se stropeste cu jumatate din bulionul amestecat cu oua + un rand de cartofi dati pe razatoarea mare + un rand de carne + un rand de castraveciori + un rand de cartofi rondele + se stropeste cu cealalta jumatate de bulion amestecat cu oua.


Se baga tava la cuptor pana cand se rumenesc frumos cartofii. Pe deasupra se presara patrunjel verde tocat.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cand se aseaza catofii in tava, se presara putina sare peste ei.

2

La inceput se poate pune o folie de aluminiu peste tava pana cand se face musacaua pe jumatate, apoi se ia folia pentru a o lasa sa se rumeneasca frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

dantes 1

15.05.2015, 12:45

Buna!

Rocsi 1

15.05.2015, 20:45

Sunt o mare fana musaca

Bya Ralu 1

01.01.2016, 21:19

delicioasa si mie imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne de porc