Terina cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 8825 vizualizari

 

Delicioasa, super rapida!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • un ardei gras rosu
  • o cana cu lapte
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu spanac:

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.

Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

In loc de ceapa puteti pune 2 fire de praz taiate rondele fine.

2

Terina se serveste alaturi de paine frantuzeasca.

3

Vitamina C continuta de ardeiul gras rosu ajuta organismulsa absoarba cat mai mult fier din spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MVMih 1

11.04.2011, 09:21

Pot sa spun ca cel mai mult din aperitivul genial...la ora asta ma tenteaza "terina cu spanac"?....tare bun...as manaca 2-3 feliutze cu paine prajita

iri_iri 1

08.04.2012, 18:37

Oana 1

08.04.2012, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta invartita cu mere
  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Caltabosi /cartabosi de casa

Caltabosi...

ieri la 23:48

Salata mexicana de primavara

de Rux 9

Salata mexicana...

ieri la 20:37

Churros cu parmezan

de Rux 9

Churros cu parmezan

ieri la 20:01

Salată de pui, țelină, mere, morcovi și miez de nucă

Salată de pui,...

ieri la 19:09