Terina cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 9505 vizualizari

 

Delicioasa, super rapida!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • un ardei gras rosu
  • o cana cu lapte
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu spanac:

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.


Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.

 

TIPS-URI

1

In loc de ceapa puteti pune 2 fire de praz taiate rondele fine.

2

Terina se serveste alaturi de paine frantuzeasca.

3

Vitamina C continuta de ardeiul gras rosu ajuta organismulsa absoarba cat mai mult fier din spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

MVMih 1

11.04.2011, 09:21

Pot sa spun ca cel mai mult din aperitivul genial...la ora asta ma tenteaza "terina cu spanac"?....tare bun...as manaca 2-3 feliutze cu paine prajita

iri_iri 1

08.04.2012, 18:37

Oana 1

08.04.2012, 21:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Barcute"oua umplute cu pateu si ciuperci"