Terina cu spanac

de Oana in Aperitive / Garnituri, 1 Mar 2010 | 14222 vizualizari

 

Delicioasa, super rapida!

 

INGREDIENTE

  • 500 g spanac congelat
  • o ceapa
  • doi catei de usturoi
  • o lingura de ulei
  • un ardei gras rosu
  • o cana cu lapte
  • o cutie ricotta- 250 g
  • 3 oua
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina cu spanac:

Ceapa si usturoiul se curata si se maruntesc la robot. Se incinge uleiul intr-o craticioara si se calesc ceapa si usturoiul pana se inmoaie, apoi se adauga spanacul si jumatate din cana de lapte. Se lasa 8-10 minute pe foc, amestecand din cand in cand. Se adauga, sare, piper si boia. Se ia craticioara de pe foc si se lasa putin la racorit. Se adauga ardeiul gras taiat cubulete, branza maruntita cu furculita si ouale batute cu restul de lapte. Se tapeteaza o tava de cozonac cu hartie de copt si se toarna compozitia. Se pune tava in cuptorul incins, la foc mediu si se lasa pana se incheaga bine, aproximativ 45 de minute. Se verifica cu o scobitoare.

Se rastoarna apoi terina pe un platou si se lasa la racit.

TIPS-URI

1

In loc de ceapa puteti pune 2 fire de praz taiate rondele fine.

2

Terina se serveste alaturi de paine frantuzeasca.

3

Vitamina C continuta de ardeiul gras rosu ajuta organismulsa absoarba cat mai mult fier din spanac.

Daca ti-a placut reteta noastra "Terina cu spanac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (17)

MVMih 1

11.04.2011, 09:21

Pot sa spun ca cel mai mult din aperitivul genial...la ora asta ma tenteaza "terina cu spanac"?....tare bun...as manaca 2-3 feliutze cu paine prajita

iry-gabriela 1

08.04.2012, 18:37

Oana 1

08.04.2012, 21:36

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Budinca de cartofi