Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure

de nico15 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 1623 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  6 foi de gelatina, inmuiata in 75 de ml de apa rece,
  • 500 ml vin alb dulce,
  • 1 lamaie,
  • 1 pastaie de vanilie,
  •  1/2 de portocala
  • 200 g de capsuni mici,
  • 225 g de zmeura,
  • 200 g  de coacaze  negre,
  • 100 g de mure,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure:

1. Spalati si pregatiti fructele.


2. Intr-o cratita(oala) puneti foile de gelatina inmuiata impreuna cu apa si incalziti pana cand gelatina s-a dizolvat, doar incalzita nu o fierbeti.


Amestecati aceasta substanta in vin si adaugati si zeama de lamaie precum si semintele de la pastaia de vanilie.


3. Puneti lichidul intr-un recipient sa se raceasca si in acest timp aranjati fructele amestecate pe fundul formei de silicon punem un rand de fructe amestecate dupa care punem ½ din cantitatea de lichid si dam la frigider pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului verificam daca s-a intarit si daca este in regula se adauga fructele ramase si deasupra restul de lichid si se va da iarasi la frigider pentru cateva ore.


4. Terina noastra va avea doua randuri. Cand scoatem terina, vom scufunda forma in apa calduta, dupa care ne vom ajuta de un cutit sa o scoatem din forma, se-ntoarce cu ajutorul farfuriei. Se taie in felii si se serveste cu fructe, inghetata sau un pahar de sampanie.


Pofta Buna


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Pro 180 Small

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Trimmer T820E

- 20 %
269.99 lei
215.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.04.2013, 20:59

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:18

nico15 1

15.04.2013, 17:36

Multumesc multttttttttttt.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert chec cu afine si merisoare
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Racitura terina franceza / Jambon persille