Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure

de nico15 in Dulciuri, 14 Apr 2013 | 2614 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  6 foi de gelatina, inmuiata in 75 de ml de apa rece,
  • 500 ml vin alb dulce,
  • 1 lamaie,
  • 1 pastaie de vanilie,
  •  1/2 de portocala
  • 200 g de capsuni mici,
  • 225 g de zmeura,
  • 200 g  de coacaze  negre,
  • 100 g de mure,
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure:

1. Spalati si pregatiti fructele.


2. Intr-o cratita(oala) puneti foile de gelatina inmuiata impreuna cu apa si incalziti pana cand gelatina s-a dizolvat, doar incalzita nu o fierbeti.


Amestecati aceasta substanta in vin si adaugati si zeama de lamaie precum si semintele de la pastaia de vanilie.


3. Puneti lichidul intr-un recipient sa se raceasca si in acest timp aranjati fructele amestecate pe fundul formei de silicon punem un rand de fructe amestecate dupa care punem ½ din cantitatea de lichid si dam la frigider pentru 45 de minute. Dupa expirarea timpului verificam daca s-a intarit si daca este in regula se adauga fructele ramase si deasupra restul de lichid si se va da iarasi la frigider pentru cateva ore.


4. Terina noastra va avea doua randuri. Cand scoatem terina, vom scufunda forma in apa calduta, dupa care ne vom ajuta de un cutit sa o scoatem din forma, se-ntoarce cu ajutorul farfuriei. Se taie in felii si se serveste cu fructe, inghetata sau un pahar de sampanie.


Pofta Buna


Daca ti-a placut reteta noastra "Terina din vin alb dulce cu zmeura , capsuni si fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

5.6L Digital TimeSelect

- 29 %
699.99 lei
499.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (6)

Rocsi 1

14.04.2013, 20:59

MotanLaOale 1

15.04.2013, 09:18

nico15 1

15.04.2013, 17:36

Multumesc multttttttttttt.

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

oanapl

9081 puncte

Rocsi

5723 puncte

mirela0911

3857 puncte

katty

3367 puncte

mihaelar63

3252 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert salam de biscuiti de post
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Racitura terina franceza / Jambon persille