Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

de Miha in Dulciuri, 7 Iun 2010 | 5901 vizualizari

 

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni

 

INGREDIENTE

  • 2 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • 50 ml lapte
  • 150 g mascarpone
  • 150 ml frisca lichida
  • 500 g capsuni
  • 1 pachet piscoturi
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni:

Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni


Galbenusurile se freaca bine cu zaharul, pana devin ca o crema. Se adauga laptele rece, amestecand usor. Se pune vasul pe foc si se fierbe, la foc mic, amestecand mereu, pana compozitia incepe sa se ingroase. Se da deoparte si se lasa la racit.


Cand crema de oua s-a racit adaugam mascarpone si mixam usor.


Capsunile se mixeaza in blender pana devin ca o pasta, apoi se adauga peste crema de oua cu mascarpone.


Frisca se bate, apoi se incorporeaza usor in compozitie.


Intr-un vas dreptunghiular se aseaza un strat de piscoturi, se toarna jumatate din crema, se pune un alt strat de piscoturi si se acopera cu restul de crema. Totul se acopera cu folie alimentara si se da la frigider pana a doua zi.


Se orneaza cu capsuni si ciocolata rasa sau bilute de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

cantitatea de zahar se poate adapta in functie de preferinte si in functie de dulceata capsunilor

2

piscoturile nu necesita insiropare, se vor inmuia foarte bine de la crema

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta adaptata, cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Trimmer T810E

- 20 %
229.99 lei
183.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

ela 1

08.06.2010, 23:44

Rocsi 1

10.06.2010, 20:08

Cris2711 1

09.04.2011, 16:11

cat imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

noiinbucatarie

10170 puncte

Lau

Lau 9

7830 puncte

MotanLaOale

7020 puncte

mihaelar63

6050 puncte

Andreea Caroline

5610 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ostropel de peste
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi aromatizați, la cuptor

de vasimur 3

ieri la 19:41

Desert Tarta Padurea Neagra- Black Forest Pie

de Oana 9

ieri la 17:28

Aperitiv tarta cu ciuperci si spanac

de Oana 9

ieri la 17:07

RETETA RECOMANDATA
Tort aniversar cu capsuni si ciocolata