Tiramisu reţeta cu frisca

de dentistutza in Prajituri, 19 Oct 2010 | 5965 vizualizari

 

Tiramisu reţeta cu frisca

 

INGREDIENTE

  • 2 pachete piscoturi italienesti
  • 2 cutii frisca lichida 32%
  • 1 cutie mascarpone 250 gr
  • 3 galbenusuri
  • 5-6 linguri zahar
  • lichior Amaretto sau Rom  sau Cognac/ esenta de vanilie
  • 400 ml. cafea tare neindulcita
  • cacao amaruie si ness pudra

     

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiramisu reţeta cu frisca:

Tiramisu reţeta cu frisca

Se pregateste cafeaua concentrata si se raceste putin.

Frisca lichida se bate bine cu 2-3 linguri de zahar. Separat se freaca mascarpone cu galbenusurile , restul de zahar si lichiorul preferat- dupa gust.  In loc de lichior se poate adauga numai vanilie.  Cele doua creme se amesteca cu grija.

Fiecare piscot se trece rapid prin cafeaua calduta si se aseaza intr-o forma dreptunghiulara de yena sau portelan in strat compact . Primul strat de piscoturi se aseaza pe lung iar al doilea pe lat. Peste piscoturile insiropate se toarna jumatate din cantitatea de crema. Urmeaza al doilea rand de piscoturi si restul de crema.  Cacaoa si pudra de ness se pun intr-o sita fina si se presara in strat gros pe deasupra. Se tine la frigider sub lacat caci are tendinta sa dispara rapid!!!

TIPS-URI

1

pentru ca sa iasa crema un pic mai groasa frisca lichida se poate bate cu 1/2 plic crema pt. torturi gen Dr. Oetker ( gust vanilie sau tiramisu)

2

cantitatea de lichior o stabilim prin gustare...am mac gutsat si eu...si acu' caut tastele...lol..

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiramisu reţeta cu frisca" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tiramisu reţetă originală