Tiropitakia (Placintele cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2013 | 4206 vizualizari

 

Asa cum v-am obisnuit, alta reteta greceasca! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi de placinta (subtiri)
  • 330 gr branza feta
  • 110 gr branza graviera
  • 110 ml smantana
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • putin piper
  • un galbenus ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia (Placintele cu branza):

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti!


Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara!


Intepam putin cu furculita placintelele, le ungem cu un galbenus amestecat cu putina apa, apoi lasam cca 10 minute la frigider, asa se vor umfla mai frumos in timpul coacerii! (eu nu am avut timp, si nu le-am lasat de data asta!) apoi le coacem la cuptorul preincalzit 200C ptr cca 30 min, de fapt pana cand vor avea o culoare aurie.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la cuptor, puteti sa presarati putin susan.

2

In compozitie puteti pune si putina nucusoara( alor mei, nu le place, si eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia (Placintele cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Mixer compact cu bol

- 54 %
499.99 lei
229.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (42)

Steffy 1

16.01.2013, 19:54

Orice este cu branza imi place...o sa incerc si eu reteta ta.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:06

Mersi steffy ptr incredere!

delia64 1

11.06.2014, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Placinta turceasca cu branza si spanac