Tiropitakia (Placintele cu branza)

de Doralinda in Aperitive / Garnituri, 15 Ian 2013 | 3786 vizualizari

 

Asa cum v-am obisnuit, alta reteta greceasca! Foarte buna!

 

INGREDIENTE

  • Jumatate kg foi de placinta (subtiri)
  • 330 gr branza feta
  • 110 gr branza graviera
  • 110 ml smantana
  • 2 linguri unt topit
  • 2 oua
  • putin piper
  • un galbenus ptr ungere
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tiropitakia (Placintele cu branza):

Eu am avut foi de placinta taiate in forma triunghilura, dar puteti folosi orice forma doriti!

Amestecam toate ingredientele si cu o lingura, punem in foile de placinta. Apasati cu o furculita la capete ptr a nu se scurge compozitia in afara!

Intepam putin cu furculita placintelele, le ungem cu un galbenus amestecat cu putina apa, apoi lasam cca 10 minute la frigider, asa se vor umfla mai frumos in timpul coacerii! (eu nu am avut timp, si nu le-am lasat de data asta!) apoi le coacem la cuptorul preincalzit 200C ptr cca 30 min, de fapt pana cand vor avea o culoare aurie.

 

TIPS-URI

1

Inainte de a le pune la cuptor, puteti sa presarati putin susan.

2

In compozitie puteti pune si putina nucusoara( alor mei, nu le place, si eu nu am pus)

Daca ti-a placut reteta noastra "Tiropitakia (Placintele cu branza)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (42)

Steffy 1

16.01.2013, 19:54

Orice este cu branza imi place...o sa incerc si eu reteta ta.

Doralinda 1

16.01.2013, 20:06

Mersi steffy ptr incredere!

delia64 1

11.06.2014, 16:51

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!