Tobite

de Carmen_g in Dulciuri, 10 Apr 2015 | 4947 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru bezea avem nevoie de:
  • 6 albusuri
  • 12 linguri cu zahar
  • 200 g nuca macinata
  • Pentru crema avem nevoie de:
  • 6 galbenusuri
  • 200 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet cafea ness
  • 200 g unt
  • nuca de cocos pentru tavalit tobitele
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tobite:

Prima data se face bezeaua. Albusurile se bat spuma impreuna cu zaharul pe baie de aburi pana cand isi tripleza volumul si se obtine o bezea tare si lucioasa. La final se adauga nuca macinata si se incorporeaza in bezeaua tare cu o spatula folosind miscari usoare.


Cu un posh sau cu ajutorul a doua lingurite se pun gramajoare de beaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Se coc 15-20 minute la foc mediu, sau pana cand se rumenesc usor.


Cat timp se coc bezelele, ne ocupam de crema. Galbenusurile se freaza bine cu zaharul pana se albesc dupa care se pun pe baie de aburi pana se topeste de tot zaharul. La final se adauga cacaoa si ness-ul. Cand crema s-a racit se mixeaza cu untul pana se obtine o crema fina.


Asamblare: Bezele se imbraca in crema, se lipesc doua cate doua si se tavalesc prin nuca de cocos.


Sunt delicioase!


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tobite" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Carmen_g 1

11.04.2015, 20:35

Sunt foarte bune!

Corinuta 1

13.04.2015, 11:17

Cred ca sunt tare bune!

mihaelar63 1

21.03.2016, 22:30

Tobitele un dulcee buuun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert crema la ceasca
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada cu crema de ness si visine

de Rocsi 9

ieri la 19:30

Pastă de ardei kapia copți și fasole boabe

de RODIMUR 5

ieri la 16:31

 Tortellini cu sunca si sos cremos

pe 18.01 la 18:46

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu fructe si bezea