Tocana de cartofi ( chioara)

de Constelatialeu in Mancaruri de post, 13 Ian 2015 | 3299 vizualizari

 

Chioara,adica n-are ceva ca`carnea......dar asta nu inseamna ca am devenit vegetarieni......ca`carnea-i separat.....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg cartofi
  • 20 cepe mici ( ca asa au crescut ele,mici)
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 cutie de 400 g cu pulpa de rosie fara coaja si seminte
  • 1 lingurita delikat
  • 3 linguri ulei
  • marar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi ( chioara):

Mai intai pregatim legumele,curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi aproximativ egale.Ceapa o curatam si o taiem marunt,iar ardeiul il taiem cubulete mici.Punem o cratita pe foc,lasam sa se incinga,adaugam uleiul si apoi ceapa,ardeiul si lingurita de delikat,amestecam bine si lasam la calit pana ce ceapa devine sticloasa si ardeiul se inmoaie.Apoi adaugam cartofii si apa cat sa-i acoperim de 3 degete,lasam sa fiarba la foc domol pana se patrund cartofii.Cand cartofii s-au fiert adaugam pulpa de rosii si mai lasam sa fiarba 10-15 min.Stingem focul si adaugam marar tocat.Cam asta-i tocana de cartofi chioara.....

 

RETETA IN IMAGINI

Tocana de cartofi ( chioara)-0
Tocana de cartofi ( chioara)-1
Tocana de cartofi ( chioara)-2
Tocana de cartofi ( chioara)-3
Tocana de cartofi ( chioara)-4
Tocana de cartofi ( chioara)-5
Tocana de cartofi ( chioara)-6

COMENTARII (17)

Panacris

Panacris 1

14.01.2015, 14:40

Dar ai curățat ceva ceapă E bună și așa chioară Asta vaema în plan, dar Zmeii când au auzit că e chioară au schimbat meniul ) cică mâncăm swaorma

Sylvia

Sylvia 1

15.01.2015, 11:06

uite ce pftesc eu chair fac maine e una din mancarurile mele preferate, bunica mea facea cea mai buna tocanita de cartofi ( chioara cum zici tu ) )

Constelatialeu

Constelatialeu 1

21.02.2015, 10:37

Mai alina1989 nu stiu ce vrei sa-mi arati,dar zau asa,e obositor...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura cu crema de lamaie
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!