Tocana de cartofi cu iepure

de Lau in Mancaruri cu carne, 20 Ian 2016 | 530 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 ardei rosu
  • 1/2 ardei galben
  • 1/2 ardei verde
  • rosii(in ulei de masline)
  • 6 cartofi
  • 2 pulpe de iepure
  • sare
  • piper
  • boia de ardei
  • patrunjel
  • ulei
  • 200 ml suc de rosii
  • 200 g muschi de porc
  • Aluat
  • 300 g faina
  • 2 linguri untura
  • 1 lingurita drojdie uscata
  • apa calduta
  • 1 lingurita zahar
  • 1 praf de sare
  • Uns
  • 1 ou
  • 2 linguri lapte
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de cartofi cu iepure:

Pregatim aluatul-intr-un bol adaugam faina, sarea, zaharul, drojdia, amestecam, adaugam untura si continuam sa amestecam pana ce rezulta un aluat sfaramicios,adaugam treptat apa calduta si framantam un aluat omogen si nelipicios, acoperim si lasam la dospit.


Curatam cartofi, ii spalam si ii punem la fiert in apa cu sare cat sa intre furculita in ei.


Pulpele de pui le spalam si le fierbem cateva minute.Dupa ce au fiert le prajim pe ambele parti in ulei, muschiul il taiem felii si il prajim.


Le scoatem intr-un vas si le acoperim,


In uleiul in care am prajit carnea, adaugam ceapa tocata si o calim putin,adaugam ardeii tocati marunt, lasam sa se caleasca putin impreuna dupa care adaugam rosiile (cu tot cu busuioc si usturoi)


Amestecam si adaugam cartofii taiati felii, sucul de rosii, condimente dupa gust si lasam pe foc cca 5 min dupa care turnam amestecul intr-o tava unsa cu ulei, pulpele de iepure.


Intindem aluatul pe masa infainata si decupam cercuri care le vom aseza deasupra tocanei.


Ungem cu oul bautu cu furculita si dam la cuptorul incalzit pana ce se rumeste aluatul.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de cartofi cu iepure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Rocsi 1

20.01.2016, 20:44

miki_a 1

20.01.2016, 23:42

Ce bunatate ai pregatit Laura! Bravo!

Lau 1

21.01.2016, 07:52

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

6950 puncte

Rocsi

6410 puncte

 merisor

5050 puncte

Constelatialeu

4410 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Un pranz gata in 15 minute