Tocana de linte

de cristinne in Mancaruri de post, 16 Iul 2010 | 13215 vizualizari

 

LIntea inseamna in latina lentila - din cauza formei de lentila i-a ramas numele acestei"fasole" linte. Datorită timpului de fierbere redus, lintea este o excelentă alternativă la fasole, în preparate.Conţinutului ridicat de fibre, acird folic, fier, magneziu, fosfor şi proteină dar şi conţinutului extrem de scăzut de grăsimi si fara colesterol , plaseaza lintea pe locurile fruntase in categoria alimentelor sanatoase! Lintea este foarte bogata in molibden. Molibdenul arde grasimile sanguine, ajuta la formarea hemoglobinei sau imbunatateste metabolismul celular. Este recomandata mamelor care alapteaza.

 

INGREDIENTE

  • linte- 1 cana;
  • morcovi - 2;
  • telina - 1/5;
  • ceapa - 1;
  • ardei gras - 1;
  • rosii proaspete tocate marunt sau bulion
  • condimente: curry, piper, sare
  • foi de dafin- 3;
  • usturoi: 4 catei
  • ulei : 4 linguri
  • patrunjel
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de linte:

Se spala lintea si se pune la oparit. Se scurge dupa ce se opareste si se caleste in ulei impreuna cu morcovul, telina, ceapa si ardeiul taiate marunt, cuburi, rase, cum va place (eu le-am taiat in toate modurile pt diversitate:D) amestecand mereu sa nu se prinda de fundul vasului. Dupa cateva minute de calit usor, se adauga ~2 cani de apa cat sa cupriinda totul si se lasa la fiert. In maxim 20 de minute de fiert este gata. Fata de fasole, care trebuie pusa de cu seara la umflat in apa si fierve si in 2,5 ore, lintea se prepara foarte repede.


Dupa ce a fiert, se adauga condimentele, foile de dafin, cateii de usturoi intregi si rosiile tocate fin fara pielita sau bulionul si se mai lasa maxim 10 minute la foc mic, amestecand din cand in cand. La final de tot se adauga si patrunjelul tocat. Foile de dafin si usturoiul fac toata reteta de linte! usturiiul nu se consuma, ci este adaugat numai pt gust care este unul unic, nu il mai gasiti la alte tocanite. Se serveste cu muraturi alaturi, sau cu salata.


PS: eu am facut-o de post, fara carne.


Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de linte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert prajitura Lamaita

de RODIMUR 4

ieri la 23:50

Pilaf cu legume

de RODIMUR 4

ieri la 22:46

Desert cu visine si iaurt

de GeorgiG 5

ieri la 20:43

RETETA RECOMANDATA
Mancare de post- tocanita de ciuperci