Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de merisor in Oaie, 14 Apr 2016 | 490 vizualizari

 

Am preparat o tocanita tare buna din oase de miel, pe care mai intai le-am marinat in sos de soia si alte ingrediente, cu ajutorul caserolei de marinare al aparatului de vidare Food Saver si a iesit tare, tare gustoasa.


 


 

 

INGREDIENTE

  • 600 g oase de miel bine impanate cu carne
  • 2 cartofi mari
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 radacina patrunjel
  • 100 ml ulei
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • oregano
  • 200 g pasta de rosii
  • patrunjel verde
  • 3 catei de usturoi
  • Pentru marinata:
  • 3 linguri sos soia
  • 1 lingura otet balsamic
  • 400 ml apa minerala
  • un praf ghimbir
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Preparam mai intai marinata.

Amestecam otetul balsamic cu sosul de soia, adaugam condimentele si sarea si cu acest amestec masam bine carnea de pe oase, apoi punem oasele in caserola pentru vidare.

Completam cu apa minerala, atat cat sa fie oasele acoperite si inchidem imediat capacul, sa nu aiba timp apa minerala sa isi piarda aciditatea.

Conectam caserola la aparatul de vidat Food Saver, prin intermediul cablului, comutam butonul caserolei pe pozitia pentru vidare si pornim vidarea caserolei.

Repetam vidarea inca odata, pentru ca efectul sa fie unul maxim, apoi rotim butonul de pe caserola spre pozitia inchis si dam caserola la frigider pentru maxim o ora.

Dupa acest interval, scoatem oasele din marinata, le scurgem usor si le rumenim pe toate partile in ulei incins.

Le dam apoi deoparte si in locul lor, in ulei, adaugam ceapa, morcovul si radacina de patrunjel, curatate si tocate in cuburi, respectiv rondele.

Le inabusim bine sub capac, picurand si putin din marinata, iar cand sunt usor patrunse, adaugam cartofii curatati si tocati in cuburi mai mari, precum si dovlecelul, tocat tot in bucati mai mari.

Completam cu apa fierbinte, pana cand legumele sunt acoperite si le lasam sa fiarba la foc mic pana sunt usor patrunse.

Adaugam apoi pasta de rosii si dupa cateva minute, potrivim gustul de sare si condimente.

Adaugam oasele de miel rumenite, foile de dafin si usturoiul tocat marunt, precum si ardeii tocati in cuburi.

Mai lasam tocana pe foc 10-15 minute, iar la final, dupa stingerea focului, adaugam patrunjelul tocat.

A iesit foarte buna, usor dulceaga, usor acrisoara si potrivit de condimentata.

Sa va fie de folos!

 

TIPS-URI

1

Pe parcursul prepararii tocanitei, se mai adauga cate putin si din solutia de marinare, dar cu masura.

RETETA IN IMAGINI

Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-0
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-1
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-2
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-3
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-4
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-5
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-6
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-7
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-8
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-9
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-10
Tocana de miel cu cartofi si dovlecel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver-11

COMENTARII (38)

mihaelar63

mihaelar63 1

15.04.2016, 17:28

Ce bine arata

anca_rm

anca_rm 1

25.04.2016, 10:18

ce frageda si gustoasa

Ligia Bxl

Ligia Bxl 1

25.04.2016, 15:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!