Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana

de marcela1979 in Pui, 7 Mai 2016 | 643 vizualizari

 

Reteta o am de la un coleg de al meu tunisian.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe inferioare de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei 50 ml
  • sofran macinat 1/4 lingurita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana:

Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin. Ardeiul kapia se taie rondele subtiri si se pune peste carne. Rosiile se spala si se taie cubulete si se adauga in tigaie. Ardeiul iute se taie felii subtiri si se pune si el in tigaie. Se amesteca toate, se pune capac si se lasa sa se innabuse. Se presara sare si piper, coaja si zeama de la lime si se adauga apa cu sofran cat sa acopere carnea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este fiarta se ia capacul si se lasa sa scada un pic sosul.Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt si se pun in tigaie la sfarsit. Se amesteca si se stinge focul.

 

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai iute se pot pune mai multi ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

AndrutzaP 1

07.05.2016, 23:03

Bunaa trebuie sa fie

mirela0911 1

08.05.2016, 11:29

Cred ca e tare buna!

noiinbucatarie 1

13.05.2016, 15:20

Mama cat de bine arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pui pe sticla