Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana

de marcela1979 in Pui, 7 Mai 2016 | 1705 vizualizari

 

Reteta o am de la un coleg de al meu tunisian.

 

INGREDIENTE

  • 3 pulpe inferioare de pui
  • 1 piept de pui
  • 1 ceapa alba
  • 3 catei de usturoi
  • 1/4 ardei kapia rosu
  • 2 rosii
  • 1 ardei iute
  • 1 lime
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • sare
  • piper
  • ulei 50 ml
  • sofran macinat 1/4 lingurita
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana:

Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin. Ardeiul kapia se taie rondele subtiri si se pune peste carne. Rosiile se spala si se taie cubulete si se adauga in tigaie. Ardeiul iute se taie felii subtiri si se pune si el in tigaie. Se amesteca toate, se pune capac si se lasa sa se innabuse. Se presara sare si piper, coaja si zeama de la lime si se adauga apa cu sofran cat sa acopere carnea. Se pune capacul si se lasa sa fiarba inabusit. Cand carnea este fiarta se ia capacul si se lasa sa scada un pic sosul.Frunzele de patrunjel se spala si se toaca marunt si se pun in tigaie la sfarsit. Se amesteca si se stinge focul.

TIPS-URI

1

Daca se vrea mai iute se pot pune mai multi ardei iuti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

AndrutzaP 1

07.05.2016, 23:03

Bunaa trebuie sa fie

mirela0911 1

08.05.2016, 11:29

Cred ca e tare buna!

Rahela Velicu 1

13.05.2016, 15:20

Mama cat de bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Panacris

7188 puncte

mihaelar63

5100 puncte

RODIMUR

4392 puncte

Rocsi

3873 puncte

lucy2002

3676 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Branzoaice
  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Risotto cu aripioare picante