Tocana Ratatouille

de anca_rm in Mancaruri de legume, 6 Aug 2013 | 1134 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o vineta
  • un dovlecel
  • o ceapa
  • usturoi
  • un ardei
  • o rosie
  • un morcov
  • ulei arahide
  • busuioc
  • oregano
  • un pahar vin alb
  • un pahar supa vegetala
  • sare
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana Ratatouille:

Spalam legumele , le curatam si taiem fideluta vinetele, dovlecelul, morcovul .

Ceapa si usturoiul se taie marunt si se calesc in uleiul de arahide (se poate folosi si alt ulei ), se adauga morcovul si ardeiul si se mai calesc putin , se adauga vinetele si dovleacul si calim in continuare , punem si rosia taiata cubulete .

Adaugam paharul de vin , lasam pana se evapora si punem supa vegetala (supa de legume ) , lasam din nou sa scada .

Asezonam cu sare si piper , iar la final punem busuiocul si oregano.

Eu le-am servit cu ficatei , dar merg ca si garnitura la orice alta carne sau langa mamaliga dar e bun si asa simplu.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana Ratatouille" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tocana Ratatouille-0
Tocana Ratatouille-1
Tocana Ratatouille-2
Tocana Ratatouille-3

COMENTARII (12)

Panacris

Panacris 1

06.08.2013, 19:02

Dar am o întrebare, vânăta, nu ai presărat-o cu un pic cu sare, lăsată cca. 10 minute apoi și apoi stoarsă de zeama amară....

anca_rm

anca_rm 1

06.08.2013, 21:24

Cris , nu am sarat-o,cand fac vanata pane atunci pun sare pe ea , in rest nu . Dar daca crezi ca vanata pe care o ai este amara atunci poti sa o sari . Eu am legume din gradina , proaspat culese si coapte acolo, nu in lazi prin piete.

Rocsi

Rocsi 1

07.08.2013, 11:52

Buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!