Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare

de simona72 in Porc, 28 Mar 2016 | 1021 vizualizari

 

Imi place muschiuletul pentru fragezimea lui, pentru ca se adapteaza usor la diferite retete. Unele sofisticate, altele simple sau pur si simplu afumat si facut mezel cu multa boia deasupra…
De data asta va aduc o mancare savuroasa, facuta cu ingrediente existente prin frigider si inspirata din bucataraia englezeasca. 

 

INGREDIENTE

  • 1 muschiulet de porc
  • 3 fire de virsli(carnaciori traditionali facuti din carne de oaie sau capra in amestec cu carne de vita sau porc)
  • 200 gr pulpa de porc crud uscata sau bacon
  • 1 borcan de sos pentru paste Arabiatta de la Barilla
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 legatura coriandru proaspat
  • ½ ardei iute
  • 1 ardei capia
  • 2 morcovi
  • 1 legatura ceapa verde
  • Cimbru uscat
  • Sare si piper proaspat dupa gust
  • Pentru piure:
  • 500 gr mazare congelata
  • 500 gr cartofi albi
  • 50 gr unt gras
  • Sare dupa gust
  • 1 praf de nucsoara
  • 150 gr cascaval sau parmezan
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare:

Muschiuletul se spala, se tamponeaza cu servetele de bucatarie si se taie in bucati. Pulpa de porc sau baconul, se taie in feliute si se caleste in 2-3 linguri ulei de masline la foc iute pana se rumeneste. Scoatem bucatelele de pulpa din tigaie, adaugam bucatile de muschiulet asezonate cu sare, piper si cimbru uscat. Prajim muchiuletul la foc iute pentru 5 minute, pana isi schimba culoarea. Le dam deoparte si prajim virsli taiat in felii pana se rumenesc.


Dupa prajirea carnurilor, in aceeasi tigaie adaugam ceapa verde taiata in bucati, ardeiul iute taiat marunt, morcovii taiati rondele, ardeiul capia taiat bastonase. Calim legumele la foc iute, adaugam sosul de rosii, coriandrul taiat fin, amestecam si lasam sa dea in clocot. Adaugam carnurile prajite si amestecam. Compozitia rezultata o punem intr-un vas termorezistent uns cu putin ulei.


Pentru piure: curatam cartofii si ii taiem cuburi. Ii punem intr-o craticioara, adaugam apa, un praf de sare si mazarea. Punem sa fiarba pana cartofii sunt fierti bine. Strecuram de apa, punem totul in bolul robotului de bucatarie si pasiram bine legumele. Adaugam unt si sare si mixam pana la incorporare. Adaugam la final cascaval sau parmezan ras. Piureul rezultat il punem intr-un pos si facem moate de piure peste tocana. Presaram putin cascaval deasupra si dam tava la cuptorul incins la 180 grade pentru 30-35 minute, pana s-a rumenit deasupra. Sa va fie de bine!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocana taraneasca din muschiulet de porc sub piure de cartofi cu mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Clipper 41mm W/Beard

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

anca_rm 1

29.03.2016, 12:56

wow ce bunatate

Rita Ilies 1

30.03.2016, 12:12

Yummy!

Catalina L 1

31.03.2016, 22:36

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

7120 puncte

mirela0911

5800 puncte

Catalina L

5220 puncte

Rocsi

4900 puncte

xana

4070 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Risotto cu ciuperci si parmezan
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rulada din cotlet de porc

de Ancutsa 5

ieri la 22:04

Desert tort Imparatesc

de Ancutsa 5

ieri la 21:33

Pui intreg cu legume la cuptor

de Ancutsa 5

ieri la 20:50

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

de Ancutsa 5

ieri la 20:31

RETETA RECOMANDATA
Spata de porc la cuptor, cu usturoi verde