Tocanita cu ce ai

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 20 Dec 2021 | 9272 vizualizari

 

  S-au anuntat in trecere pe la noi cumnatul cu nepotul.  Pai cum sa nu prepare matusa Mihaela, ceva cald, acum in picior de iarna? Intentia mea era sa gatesc o tocanita de vacuta . Socoteala din targ nu se potriveste cu cea de acasa . M-am trezit ca am scos de la congelator o bucata de vacuta si una de purcel cu os . Nu-i bai !!!! Facem cu ce avem !!!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr carne vacuta
  • 500 gr carne de porc cu os
  • 100 ml ulei
  • 5 cepe mici
  • 5 catei usturoi
  • 3 morcovi
  • 2 rosii
  • 2 linguri pasta ardei cu telina
  • 1 lingurita ardei iute rosu macinat
  • 1 felie telina
  • 1 foaie dafin
  • 1 lingurita cu varf boia dulce de ardei
  • 1 lingurita cu varf cimbrisor salbatic uscat si maruntit
  • 2 linguri faina alba
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita cu ce ai:

  1.  Legumele se curata si se spala.
  2. Taiati cubulete toate legumele si le caliti in ulei .
  3. Carnea se spala si se feliaza in bucati  de marime potrivita .
  4. Puneti tot acum foaia de dafin pentru ca isi va lasa mai bine aroma prin prajire .
  5.  Adugati pasta de ardei si cea de ardei iute .
  6. Se pun bucatile de carne , rosiile tocate si cimbrisorul .Sarati .
  7. Lasati-le sa se prajeasca putin impreuna cu legumele .
  8. Adugati faina alba si amestecati .
  9. Completati cu apa, cat sa treaca peste ingrediente si fierbeti la foc domol cam o ora .
  10. Din cand in cand completati cu apa daca mai este nevoie .
  11.  Fierbeti pana carnea de vacuta este suficient de moale .
  12. Prin fierbere , lasati sosul sa scada atat cat va place sa fie de consistent .
  13. Condimentati cu piper , gustati si sarati daca mai este nevoie .
  14. La servire pentru o nota de prospetime am presarat ceapa verde taiata marunt .
  15.  Noi am servit bunatatea de tocanita .cu mamamliguta , castraveti in saramura si un paharel de tuica de prune din gradina noastra .
  16.   Pofta buna !!!!

TIPS-URI

1

Trebuie sa fiti atenti ca vacuta sa fie suficient de fiarta , ea se fierbe putin mai incet decat carnea de porc .

2

Bineinteles ca aceasta tocanita se poate prepara cu un singur fel de carne . La mine asa s-a nimerit . Si s-a nimerit bine .

3

Nepotul se pare ca este un mare fan al meu . Mancarea inca nu era chiar gata cand au ajuns . Era cu ochii, atent, pe mine la fiecare miscare . Eu repetam cu voce tare ce faceam si de ce . Are 12 ani si se pare ca gateste si el acasa cu parintii. :X

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita cu ce ai" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc