Tocanita de cartofi

de simona72 in Mancaruri cu carne, 27 Apr 2013 | 1611 vizualizari

 

Nu am mai facut de ani de zile tocana asta, dar tot am vazut pe site retete de tocanite, de gulas si nu am mai rezistat, mai ales ca nu este pretentioasa si este o mincare calda, satioasa....

 

INGREDIENTE

  • 1 kg piept de porc
  • 1 kg cartofi
  • 3-4 linguri bulion
  • 2 cepe
  • 3 fire ceapa verde
  • 1 ardei gras
  • 1 fir apio
  • 2 morcovi
  • 3 linguri ulei de masline
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita zahar
  • un virf de lingurita de pasta de ardei iute
  • patrunjel
  • marar
  • 2 linguri amidon sau faina
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi:

Carnea o spalam si o taiem bucati. Uleiul il punem intr-o craticioara la incalzit, iar peste el punem ceapa si o calim putin. Adaugam ardeiul, apoi si morcovii taiati rondele si le lasm 2-3 minute la calit. Punem si carnea peste legume, o ceasca de apa, amestecam, punem capac pe craticioara si lasam sa se patrunda bine carnea.


Cartofii ii curatam, spalam si ii taiem cuburi, iar cind carnea este facuta punem si cartofii, completam cu apa sa aibe in ce sa fiarba cartofii(dar nu prea multa, nu vrem sa facem ciorba), iar cind acestia au fiert punem bulionul in care am desfacut faina sau amidonul. Condimentam cu sare si piper dupa gust,1 lingurita zahar si putina pasta de ardei iute, lasam sa fiarba tocanita citeva minute, stingem focul si punem patrunjel si marar prospat tocat.


Noi am servit tocanita cu castraveti murati.


Pofta buna!!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

Lavinia 1

27.04.2013, 20:31

Imi place foarte mult tocanita de cartofi

Rocsi 1

27.04.2013, 22:50

Sosesc si eu la masa

diaconta 1

28.04.2013, 00:05

imi placeeeeeee

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tochitura olteneasca