Tocanita de cartofi cu carnati si chimen

de mihaelar63 in Mancaruri cu carne, 14 Mar 2014 | 4043 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine chimenul ar trebui sa fie obligatoriu in tocanita de cartofi .
Farfuria face parte din cele de ,, zestre '' .de la Maica [ bunica] .

 

INGREDIENTE

  • 500 gr cartofi
  • 500 gr carnati
  • 2 cepe
  • 1 lingura chimen
  • 1 lingurita marar uscat
  • 50 gr ulei
  • 1 lingura pasta ardei rosu
  • 1/2 lingurita pasta iute ardei
  • sare
  • codite de ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi cu carnati si chimen:

Se curata ceapa se toaca marunt si se pune la calit in ulei .

Adaugati carnatii taiati bucati si caliti impreuna.

Cartofi curatati, spalati si taiati cuburi mai mari  se pun si ei la calit.

Intr-un litru de apa se face un ceai concentrat cu chimen care se strecoara .

Adaugati  sare   , mararul ,pasta de arde dulce si cea iute si amestecati .

Se complecteaza  cu   zeama ceaiului de chimen cat cartofii sa fie acoperiti si se fierbe sub capac .

Spre sfarsitul fierberii ridicati capacul si lasati  ca excesul de lichid sa se evapore .

Serviti cu verdeata presarata deasupra .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi cu carnati si chimen" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de cartofi cu carne de vita