Tocanita de cartofi, cu gogonele murate

de Ina in Mancaruri de post, 27 Oct 2010 | 11552 vizualizari

 

Cum aseara am venit tarziu de la serviciu si trebuia sa fac ceva de post pentru azi, am facut o tocanita de cartofi, asa cum o facea mama mea : cu cartofii prajiti, nu cruzi. II dau un gust si o aroma aparte, facandu-te sa uiti ca este doar o simpla mancare de cartofi. Iar daca ai alaturi si o muratura..... [bs:20][bs:20]

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • un ardei gras 
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • marar
  • sare/ delikat
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi, cu gogonele murate:

Cartofii se curata de coaja,  se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ).

Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul taiate cubulete sau felii fine. Din cand in cand adaugam putina apa si mestecam astfel incat ceapa sa nu se arda si sa nu se lipeasca de vas. Cand acestea capata o culoare aurie, adaugam 2-3 linguri cu pasta de tomate si o cana cu apa, amestecand totul pentru dizolvarea pastei.

Adaugam in mancare sare  si piper dupa gust, o lingurita de cimbru si doua foi de dafin.  Lasam sa fiarba cateva minute.

Cartofii rumeniti putin ( nu prajiti foarte tare ) ii adaugam peste prajeala din cratita,  apoi completam cu apa fierbinte pana acoperim bine cartofii si lasam sa fiarba  pana intra furculita usor in ei.

Oprim focul si adaugam patrunjel verde si marar, tocate marunt.

La servire, merg foarte bine cu gogonele murate  alaturi.

Pofta mare!

TIPS-URI

1

Cartofii NU se taie foarte fin ( pai) ; se prajesc doar putin, pana capata o crusta fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Ina 1

29.10.2010, 17:18

Sylvia, astept comentarii

mihaelar63 1

07.12.2010, 16:39

interesanta metodologie de preparare chiar maine execut si eu

Dannystefanuca 1

10.03.2012, 21:59

am facut dupa reteta care ai afisato astazi 10.03.2012 si pot sa spun ca a iesit super. nu e nici grea de preparat su nu e nici grasa.apreciez efortul tau ca ai postat reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ritase sau placintele de post