Tocanita de cartofi, cu gogonele murate

de Ina in Mancaruri de post, 27 Oct 2010 | 8001 vizualizari

 

Cum aseara am venit tarziu de la serviciu si trebuia sa fac ceva de post pentru azi, am facut o tocanita de cartofi, asa cum o facea mama mea : cu cartofii prajiti, nu cruzi. II dau un gust si o aroma aparte, facandu-te sa uiti ca este doar o simpla mancare de cartofi. Iar daca ai alaturi si o muratura..... [bs:20][bs:20]

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • un ardei gras 
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • marar
  • sare/ delikat
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi, cu gogonele murate:

Cartofii se curata de coaja, se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ).


Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul taiate cubulete sau felii fine. Din cand in cand adaugam putina apa si mestecam astfel incat ceapa sa nu se arda si sa nu se lipeasca de vas. Cand acestea capata o culoare aurie, adaugam 2-3 linguri cu pasta de tomate si o cana cu apa, amestecand totul pentru dizolvarea pastei.


Adaugam in mancare sare si piper dupa gust, o lingurita de cimbru si doua foi de dafin. Lasam sa fiarba cateva minute.


Cartofii rumeniti putin ( nu prajiti foarte tare ) ii adaugam peste prajeala din cratita, apoi completam cu apa fierbinte pana acoperim bine cartofii si lasam sa fiarba pana intra furculita usor in ei.


Oprim focul si adaugam patrunjel verde si marar, tocate marunt.


La servire, merg foarte bine cu gogonele murate alaturi.


Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Cartofii NU se taie foarte fin ( pai) ; se prajesc doar putin, pana capata o crusta fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (43)

Ina 1

29.10.2010, 17:18

Sylvia, astept comentarii

mihaelar63 1

07.12.2010, 16:39

interesanta metodologie de preparare chiar maine execut si eu

Dannystefanuca 1

10.03.2012, 21:59

am facut dupa reteta care ai afisato astazi 10.03.2012 si pot sa spun ca a iesit super. nu e nici grea de preparat su nu e nici grasa.apreciez efortul tau ca ai postat reteta

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Toba de casa
  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Fasole rosie batuta