Tocanita de cartofi, cu gogonele murate

de Ina in Mancaruri de post, 27 Oct 2010 | 6458 vizualizari

 

Cum aseara am venit tarziu de la serviciu si trebuia sa fac ceva de post pentru azi, am facut o tocanita de cartofi, asa cum o facea mama mea : cu cartofii prajiti, nu cruzi. II dau un gust si o aroma aparte, facandu-te sa uiti ca este doar o simpla mancare de cartofi. Iar daca ai alaturi si o muratura..... [bs:20][bs:20]

 

INGREDIENTE

  • 1 kg. cartofi
  • 2 cepe mari
  • un morcov
  • jumatate de pastarnac
  • un ardei gras 
  • 2-3 linguri cu pasta de tomate
  • patrunjel verde
  • marar
  • sare/ delikat
  • piper
  • foi dafin
  • cimbru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de cartofi, cu gogonele murate:

Cartofii se curata de coaja,  se spala si se taie felii potrivite care se rumenesc in putin ulei incins ( eu am folosit de palmier si i-am prajit in cratita cu gril, pentru a nu obtine o mancare grasa ).

Intr-o cratita turnam 2-3 linguri cu ulei in care calim ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul taiate cubulete sau felii fine. Din cand in cand adaugam putina apa si mestecam astfel incat ceapa sa nu se arda si sa nu se lipeasca de vas. Cand acestea capata o culoare aurie, adaugam 2-3 linguri cu pasta de tomate si o cana cu apa, amestecand totul pentru dizolvarea pastei.

Adaugam in mancare sare  si piper dupa gust, o lingurita de cimbru si doua foi de dafin.  Lasam sa fiarba cateva minute.

Cartofii rumeniti putin ( nu prajiti foarte tare ) ii adaugam peste prajeala din cratita,  apoi completam cu apa fierbinte pana acoperim bine cartofii si lasam sa fiarba  pana intra furculita usor in ei.

Oprim focul si adaugam patrunjel verde si marar, tocate marunt.

La servire, merg foarte bine cu gogonele murate  alaturi.

Pofta mare!

 

TIPS-URI

1

Cartofii NU se taie foarte fin ( pai) ; se prajesc doar putin, pana capata o crusta fina.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de cartofi, cu gogonele murate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (43)

Ina 1

29.10.2010, 17:18

Sylvia, astept comentarii

mihaelar63 1

07.12.2010, 16:39

interesanta metodologie de preparare chiar maine execut si eu

Dannystefanuca 1

10.03.2012, 21:59

am facut dupa reteta care ai afisato astazi 10.03.2012 si pot sa spun ca a iesit super. nu e nici grea de preparat su nu e nici grasa.apreciez efortul tau ca ai postat reteta

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Prajitura sah la Cleme
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!