Tocanita de ciuperci

de Panacris in Mancaruri de post, 29 Dec 2012 | 5677 vizualizari

 

O mancarica super satioasa!

 

INGREDIENTE

  • ciuperci champignon 1000 g,
  • ceapa galbena 2 bucati,
  • ulei de floarea soarelui,
  • ardei gras 2 bucati,
  • zacusca 400 g,
  • vin alb demisec 250 ml,
  • sare iodata,
  • piper proaspat macinat,
  • boia de ardei dulce/iute,
  • cimbru.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci:

Ceapa se curata ,se taie rondele si se pune la calit in putin ulei si apa. Dupa ce ceapa a devenit translucida, se adauga ardeiul tocat marunt si se mai lasa acoperit cca. 5 minute,  la foc mediu, pana se inmoaie ardeiul. Intre timp se curata ciupercile, se despart de codite si se lasa intregi, apoi se adauga la amestecul de ceapa. Se completeaza cu vin si zacusca, se asezoneaza de sare, piper, boia si cimbru, apoi se lasa la fiert la foc mic, acoperit cca. 15 minute, pana ce gusturile se imprietenesc;). Tocanita se poate consuma ca atare sau alaturi de piure de cartofi, mamaliguta, orez, paste fainoase ori in cazul nostru spaghete negre. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Panacris 1

29.12.2012, 18:06

Pai tot au mentionat, fetele azi pe aici cum putem sa "preparam" foto faine, asa ca am exersat si eu

Rocsi 1

29.12.2012, 20:42

Bunatate

Lau 1

29.12.2012, 21:31

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de Praz cu Masline (Reteta Video)