Tocanita de ciuperci (de post)

de Ancutsa in Mancaruri de post, 10 Noi 2019 | 4905 vizualizari

 

Tocănița de ciuperci poate fi servită ca și garnitură la o altă mâncare, dar și simplă, dacă vreți o mâncare de post, cum am făcut și eu acum. Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ciuperci brune proaspete;
  • 500 ml apă;
  • 60 ml ulei;
  • 2 linguri bulion;
  • 2 cepe galbene;
  • Sare, după gust
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de ciuperci (de post):

 

Se curăță ciupercile brune de pieliță și se spală delicat (pentru a scăpa de firele de pământ), apoi se feliază ciupercile cu tot cu piciorușe.

Se curăță cepele, se toacă mărunt și se călesc într-o cratiță cu puțin ulei încins (aprox 60 ml) câteva minute, apoi se sting cu apă. Se lasă să fiarbă, apoi se adaugă ciupercile. Se potrivește de sare.

Când ciupercile sunt fierte, se prepară sosul, adăugând bulionul, se mai lasă cam 5 minute să fiarbă, apoi se ia focul.

 

Timp de pregătire: 10 min

Timp de gătire: 35 min

Porții: 4

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu:

https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/11/tocanita-de-ciuperci-de-post.html

TIPS-URI

1

Sugestie de servire: Eu am servit cu mămăligă caldă, însă este la fel de bună și cu pâine de casă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de ciuperci (de post)" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Varză murată cu legume la Multicooker