Tocanita de curcan cu galuste

de Sidy in Curcan, 11 Oct 2011 | 2955 vizualizari

 

O mancare gustoasa specifica zonei noastre....Gustati !

 

INGREDIENTE

  • Carne de curcan
  • o ceapa mare
  • pasta de ardei (gogosari)
  • 2 oua
  • 4-5 linguri faina
  • ulei
  • verdeata tocata
  • sare si piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de curcan cu galuste:

Se taie ceapa marunt, se caleste pina devine sticloasa, se adauga pasta de ardei, piper, bucatelele de carne si patrunjel verde tocat( desi se spune ca patrunjelul se pune la sfirsit, eu pun 1/2 de la inceput , pt ca da un gust mai bun ). Se acopera cu apa si se lasa la foc mic sa se fiarba carnea(cu capac deasupra)

Intre timp, se bat bine ouale, se adauga 2 linguri ulei si apoi faina. Se amesteca bine de tot si daca doriti mai multe galuste, mai adaugati putina apa si faina , daca este cazul. Aluatul trebuie sa fie moale.

Intr-o cratita in care ati pus apa la fiert cu o lingura de ulei si putina sare, se rup galustele cu lingura( apa trebuie sa clocoteasca)Le rasati sa fiarba 8-10 minute.

Se strecoara si apoi se tin sub un jet de apa. Galustele scurse, se pun peste tocanita de carne, dupa ce aceasta este fiarta. Daca doriti, mai puteti adauga patrunjel verde tocat, deasupra.

Pofta mare !

 

RETETA IN IMAGINI

Tocanita de curcan cu galuste-0
Tocanita de curcan cu galuste-1
Tocanita de curcan cu galuste-2
Tocanita de curcan cu galuste-3
Tocanita de curcan cu galuste-4
Tocanita de curcan cu galuste-5
Tocanita de curcan cu galuste-6

COMENTARII (14)

Cris2711

Cris2711 1

11.10.2011, 15:57

adry88

adry88 1

11.10.2011, 16:29

bun bun

mirela0911

mirela0911 1

11.10.2011, 20:26

gostoasa

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!