Chiftelute cu carne,legume si menta

de ianculubita in Curcan, 15 Iul 2013 | 3934 vizualizari

 

Iar veti spune ca vin cu ciudatenii!!!
Daca nu aveti incredere,nu incercati dar va spun eu ca au un gust si o aroma deosebita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g carne tocata de curcan
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 1 dovlecel
  • 1 telina mica
  • 3-4 catei de usturoi
  • marar
  • patrunjel
  • 1 mana de menta
  • putin cimbru
  • 2 felii de paine
  • 1 ou
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
  • GARNITURA
  • 1 ceasca cus-cus
  • 50 g unt
  • busuioc
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute cu carne,legume si menta:

Intr-un castron amestecam bine carnea cu ceapa tocata fin, morcov, dovlecel, telina rase de asemenea fin, usturoiul pisat, verdeata tocata marunt, oul, painea inmuiata in lapte, sare, piper, cimbru. Dupa ce totul este omogenizat, facem din compozitie chiftelute rotunde sau plate, le trecem prin faina, le prajim in ulei mult apoi le scoatem pe prosoape de hartie

Pentru garnitura, punem la fiert o ceasca cu apa, sare si unt iar cand clocoteste, oprim focul adaugam cus-cusul, punem capacul iar dupa 10 minute amestecam cu o furculita. Adaugam 1 lingura de menta si busuioc tocate marunt

Servim  pe farfurie cus-cus iar alaturi chiftelute cu sos de rosii

TIPS-URI

1

pentru cine doreste,poate elimina carnea si vor deveni chiftelute de legume dar in acest caz adaugati si 1cartof fiert

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute cu carne,legume si menta" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Chiftele la cuptor