Tocanita de galbiori cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 12 Oct 2015 | 952 vizualizari

 

Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita , care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 7 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamaliguta 1 cana faina malai+ 3 cani apa + sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliguta:


  1. Spalati si curatati legumele si ciupercile .

  2. Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii .

  3. Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .

  4. Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta este prea scazut si gros , diluati cu putina apa .

  5. Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie .

  6. La servire adugati patrunjel verde .

  7. Drept garnitura noi am avut mamaliguta .

 

TIPS-URI

1

Pentru ca ciupercile sa fie mai gustoase se hidrateaza o ora -doua in apa rece .

2

Tocanita de galbiori se poate servi si cu garnitura de paste fainoase sau orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

COMENTARII (19)

MOKUSKA 1

13.10.2015, 16:16

da, una din mancarurile mele preferatele mele :

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:54

Ildi , ma gandesc ca stii bine toate soiurile de ciuperci

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:55

Si Delia Stie . Vai cati erau prin padurile de brad de pe dealurile Salajului

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08