Tocanita de galbiori cu mamaliguta

de mihaelar63 in Mancaruri de legume, 12 Oct 2015 | 1680 vizualizari

 

Galbiori proaspeti sa ai ca in jumatate de ceas te alegi cu bunatate de tocanita , care este delicioasa chiar daca nu are carne !!! Imi plac mult aceste ciuperci cu frumoasa culoare galbena energizanta http://ciupercomania.blogspot.com/2014/03/galbiorul-cantharellus-cibarius.html

 

INGREDIENTE

  • 500 gr galbiori
  • 1 gogosar
  • 1 ceapa
  • 2 cepe verzi
  • 7 catei usturoi
  • 4 linguri ulei masline
  • 1 lingura unt
  • 1 lingura faina alba
  • 1 cana lapte
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • Pt mamaliguta 1 cana faina malai+ 3 cani apa + sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de galbiori cu mamaliguta:


  1. Spalati si curatati legumele si ciupercile .

  2. Tocati marunt legumele si le caliti in ulei amestecat cu unt pana incep sa se inmoaie .Sarati si puneti galbiorii .

  3. Presarati faina alba. Amestecati si turnati incet laptele .Fierbeti 15 minute .

  4. Supravegheati sa nu scada sosul prea tare. Daca acesta este prea scazut si gros , diluati cu putina apa .

  5. Gustati si verificati ca ciupercile sa fie patrunse . Piparati si sarati daca este nevoie .

  6. La servire adugati patrunjel verde .

  7. Drept garnitura noi am avut mamaliguta .

 

TIPS-URI

1

Pentru ca ciupercile sa fie mai gustoase se hidrateaza o ora -doua in apa rece .

2

Tocanita de galbiori se poate servi si cu garnitura de paste fainoase sau orez .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de galbiori cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 20 %
289.99 lei
231.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:54

Ildi , ma gandesc ca stii bine toate soiurile de ciuperci

mihaelar63 1

13.10.2015, 16:55

Si Delia Stie . Vai cati erau prin padurile de brad de pe dealurile Salajului

vasimur 1

10.12.2017, 12:10

Mihaela, n-ai idee ce mult imi place tocănița de gălbiori!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert tort cu crema de lamaie

de RODIMUR 5

ieri la 21:29

Ardei umpluti ca pe vremea lui Cuza-Voda

ieri la 19:22

Desert tort cu ciocolata si zmeura

ieri la 18:01

RETETA RECOMANDATA
Fasole pastai cu rosii la cuptor by Miha