Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver

de diaconta in Slow Cooking, 17 Apr 2016 | 696 vizualizari

 

Pentru această reţetă am avut  ajutoare minunate,care au făcut ca această mâncare să fie delicioasa.Carnea fragedă de miel,am marinat-o cu ajutorul aparatului de vidat Food Saver şi a caserolei pentru marinare rapida Food Saver, astfel m-am asigurat că toate aromele au pătruns prin vidare în carne in doar cateva minute.
Mai departe Slow Cookerul a preluat sarcina de gătire lentă a mâncării.
 Carnea fragedă s-a desprins uşor de pe os,iar legumele s-au gătit exact cât trebuie împreună cu carnea.

 

INGREDIENTE

  • Pulpa de miel cu os

Pentru marinada:

  • Sare,piper
  • Fulgi de ardei iute
  • 1 lingurita oţet balsamic
  • 1 lingura ulei
  • Zeama de lamâie
  • Un firisor de rozmarin
  • Un firisor oregano

Pentru tocaniţă mai avem nevoie de :

  • 4-5 morcovi
  • 2 buc patrunjel radacina
  • 3 buc ceapa alba
  • 2 buc ceapa verde
  • 100 g galbiori din conserva(sau alte ciuperci)
  • 2 tije apio (ţelina)
  • 200 ml suc de rosii
  • 1 lingura boia de ardei
  • 6-7 căţei de usturoi
  • 1 ardei iute rosu
  • ½ lingurita chimen
  • 200 ml supa de pui
  • Sare
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver:

Am spalat si sters carnea cu un servet de hârtie.


Am amestecat toate ingredientele pentru marinada.


Am pus carnea în marinada obtinuta, am întors-o ca sa se îmbibe bine pe toate partile, apoi am pus-o în caserola pentru marinare, am închis capacul, apoi am conectat caserola la aparatul de vidat cu ajutorul portului accesoriu.


Am rotit butonul caserolei în pozitia de vidare si apoi am executat de 2 ori operatiunea de vidare.


Am rasucit butonul caserolei în pozitia închis si am deconectat caserola de la aparat.


Am pus caserola la figider pentru 30 de minute.


Intre timp am pregatit ingredientele pentru tocaniţă.


Am curatat morcovii si patrunjelul si i-am taiat bucati mai mari.


Am taiat si tijele de telina


Ceapa am curatat-o,am taiat-o julienne si am calit-o cu putin ulei.Dupa câteva minute am pus si ceapa verde.


Am curatat usturoiul, iar din ardeiul iute am scos semintele.


Am pus toate legumele astfel pregatite (mai putin usturoiul) si ciupercile în vasul Crock Pot-ului.


Am scos caserola de la frigider,am deschis si am asezat carnea peste legume.


Am mai pus putina sare,boiaua iar apoi supa de pui(puteti folosi supa de legume sau apa).


Am pus capacul vasului si am setat pe High pentru 3 ore.


Pe la jumatatea timpului am adaugat sucul de rosii si usturoiul.


Ce-mi place foarte mult la Slow Cooker este ca legumele se fac exact cât trebuie,chiar daca carnea este moale si foarte bine facuta.


Se poate servi imediat sau se poate comuta pe functia de Pastrare la cald pâna în momentul servirii.



S-aveţi poftă !!








 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de miel pregatita cu aparatul de marinat FoodSaver" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

diaconta 1

03.05.2016, 10:12

Mihule ))))) mi-am pus pulpele la marinat ,sa se fragezeasca,ca de-acu' or fi cam atoase )))))))))))
Sarbatori cu bucurie si voua

MVMih 1

03.05.2016, 10:26

Aha...deci e posibil sa nu dai doar o pulpa...deci sa pui la bataie mai multe pulpe fragete. Eheee! Arata grozav! Las ca ne descurcam noi sa ti le papam cu tot cu : "FULGI... de ardei iute"

diaconta 1

03.05.2016, 10:42

))))) doar stii ca nu's zgarcita,mai ales ca vine vremea cand degeaba esti generos ca nu se gasesc doritori ))))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Kebab libanez de pui
  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

  • 28

    D

  • 29

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Rulou de post cu nuca, stafide si coaja de portocala confiata la Crock-Pot