Mancare de miel cu cartofi si menta

de cristeena20 in Oaie, 8 Mai 2014 | 2070 vizualizari

 

Este un fel de mancare delicios pentru iubitorii de carne de miel. Pentru a simti savoarea carnii secretul este sa folositi cat mai putine ingrediente si condimente, pentru a nu-i altera gustul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg carne de miel cu os
  • 500-700 gr cartofi
  • 1 ceapa mare
  • o lingura concentrat de legume (eu am facut in casa)
  • 5-6 catei de usturoi
  • ulei de masline
  • 1 pahar de vin alb
  • 1 foaie de dafin
  • sare, piper alb
  • 2-3 frunze de menta pentru gatit
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de miel cu cartofi si menta:

- Carnea de miel se portioneaza in bucati nu prea mici ci potrivite. Este foarte buna carnea cu oase.


- Intr-o cratita cu pereti mai inalti punem ulei de masline si calim ceapa tocata marunt. Cand se inmoaie adaugam lingura de pasta de legume si punem carnea. Amestecam bine si punem sare, piper alb si o foaie de dafin. Stingem cu vinul alb si completam cu apa fierbinte pana acopera carnea. Lasam sa fiarba inabusit cca 1 ora, pana carnea e moale si se desprinde de pe oase usor. Intre timp mai adaugam apa daca e nevoie.


- Cartofii se curata si se taie potrivit de mari si cand carnea a fiert se pun in oala sa fiarba impreuna cu carnea. La final mai gustam de sare, piper si punem 2-3 frunze de menta pentru gatit. Ii da o aroma deosebita carnii de miel.


- Servim alaturi de paine prajita alaturi , dupa preferinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de miel cu cartofi si menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Krystyan Trendy 1

08.05.2014, 22:31

buna si interesanta

marcela1979 1

09.05.2014, 06:34

dantes 1

14.04.2015, 07:15

Buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Lulu
  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel cu cartofi la cuptor