Tocanita de naut cu macrou

de Toamna07 in Peste, 1 Apr 2014 | 3384 vizualizari

 

Aceasta tocanita este foarte spornica si aromata, nu doar datorita legumelor, ci si acestui peste raspandit,si nu foarte scump, care aduce sanatatii noastre prin prisma acizilor grasi omega 3 si proteinelor, suplimente nutritive .
Despre beneficiile nautului am tot vorbit in retetele anterioare,asa ca ne bucuram de el si in aceasta tocanita.

 

INGREDIENTE

Ingrediente pentru 8 portii :

  • 8 bucati de macrou
  • 800 g naut fiert si scurs
  • 2 ardei rosii
  • 2 cepe mari
  • 400 g rosii cuburi (conserva)
  • sare,piper
  • 3 foi de dafin
  • 1/2 lingurita de cimbru
  • patrunjel
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de naut cu macrou:

Cineva spunea ca orice mancare incepe cu doua cepe,asa se intampla si in cazul aceste tocanite dulci si aromata cu peste.

Am curatat,spalat si taiat ceapa si ardeii, julien .
Pestele l-am curatat foarte bine de intestine,apoi l-am spalat sub jetul de apa rece sa elimin toata partea urata din interior.
Pestele l-am presarat cu sare,piper si l-am fript in tigaia antiaderenta in foarte putin ulei,pe ambele parti.
Il scoatem si-l lasam deoparte.

Intr-o cratita intinsa am inabusit ceapa si ardeiul in 100 ml ulei, presarate cu putina sare ; va scoate dulceata legumelor in evidenta..Am pus capacul si le-am lasat asa pentru 5 minute.Au sarit in schema si foile de dafin cu cimbrul.Amestecam si adaugam rosiile.Le lasam sa se imprieteneasca pe foc mic cateva minute si turnam boabele de naut.Punem o cana de apa,acoperim si lasam sa dea cateva clocote .
Asezam pestii fripti deasupra si mai dam la cuptor uncins pentru 15 minute,suficient ca pestele sa-si lase gustul puternic in tocanita.
Servim cu patrunjel tocat.

Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de naut cu macrou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Valclaudia 1

01.04.2014, 19:09

naut n-am mancat inca.... M-ai facut curioasa, sa vad de unde-l procur! Arata minunat in combinatie cu pestele!

Toamna07 1

06.04.2014, 21:59

Bya Ralu 1

24.04.2014, 00:48

buna cimbinatia

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de naut cu carne de porc