Tocanita de porc cu cartofi si mazare

de Rocsi in Porc, 19 Mar 2014 | 1791 vizualizari

 

Am mai zis si ma repet, sunt un mare fan al acestor tocanite si incerc mereu diverse combinatii pentru ca stiu ca au succes la toti si niciodata nu ramane nimic in farfurii. Probati si o sa vedeti ca este adevarat!

 

INGREDIENTE

  • 700 gr pulpa de porc dezosata
  • 4 cartofi potriviti
  • 1 cutie mica mazare
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 200 gr rosii decojite
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 2-3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita cimbru uscat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de porc cu cartofi si mazare:

Spalam pulpa de porc, o tamponam cu un servet de bucatarie apoi o taiem bucati potrivite. Cartofii ii curatam si ii taiem in sferturi, ceapa o curatam si o tocam marunt. Rosiile le facem cubulete, iar morcovul il curatam si il taiem rondele.


Intr-o cratita incingem uleiul, punem bucatile de carne si le rumenim usor pe toate partile. Adaugam 2-3 cani de apa, acoperim cratita si lasam sa fiarba la foc potrivit. Dupa vreo 15 minute punem morcovul, ceapa si cand carnea este fiarta mai bine de jumatate dam drumul cartofilor si rosiilor. Scurgem mazarea de zeama, o clatim si cu 10-15 minute inainte sa inchidem aragazul ii dam drumul in oala. Amestecam bine, dam gust cu sare si piper (daca mai este nevoie mai adaugati apa, dar fierbinte). Spre final incorporam pasta de rosii, cimbrul uscat si catelul de usturoi taiat felii.

Mai dam doua- trei clocote si tragem tocanita de pe foc.


O lasam 10 minute acoperita, apoi poate fi servita. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de porc cu cartofi si mazare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (44)

Rocsi 1

21.03.2014, 20:27

Alina

JulyCris 1

26.03.2014, 20:09

Foarte buna!

Rocsi 1

26.03.2014, 21:17

Asa zic si eu!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de porc