Tocanita de pui

de delia64 in Pui, 20 Mar 2014 | 3849 vizualizari

 

Asa facea bunica mea tocanita de pui si fac si eu cand am pui de casa si este tare gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cepe
  • o felie radacina telina
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 lingura faina alba
  • o cana lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui:

Se transeaza puiul  si se spala .

Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete.

Intr-o cratita de 4 l.  punem uleiul la incins  si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul  si amestecam pana devine ceapa sticloasa.

Punem 2 cani de apa calda peste carne cat sa o acopere  , lasam sa fiarba incet aproximativ 30 de minute.

Intre timp facem o ingrosala din faina si lapte .

Taiem frunzele de telina si patrunjel .

Punem ingrosala peste carne , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute amestecand mereu .

La final presaram frunzele de telina si patrunjel .

Se serveste calda cu mamaliga .

Pofta buna !!!

 

 

 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sevire in farfurie smantana.

2

Se poate servi cu salata de rosii si castraveti , salata verde sau muraturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tocanita cu tacamuri de gaina