Tocanita de pui

de delia64 in Pui, 20 Mar 2014 | 2272 vizualizari

 

Asa facea bunica mea tocanita de pui si fac si eu cand am pui de casa si este tare gustoasa .

 

INGREDIENTE

  • 1 pui de casa
  • 3 morcovi
  • 2 radacini patrunjel
  • 2 radacini pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 3 cepe
  • o felie radacina telina
  • frunze de telina si patrunjel
  • sare dupa gust
  • piper dupa gust
  • 100 ml ulei
  • 2 lingura faina alba
  • o cana lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui:

Se transeaza puiul si se spala .


Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete.


Intr-o cratita de 4 l. punem uleiul la incins si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul si amestecam pana devine ceapa sticloasa.


Punem 2 cani de apa calda peste carne cat sa o acopere , lasam sa fiarba incet aproximativ 30 de minute.


Intre timp facem o ingrosala din faina si lapte .


Taiem frunzele de telina si patrunjel .


Punem ingrosala peste carne , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute amestecand mereu .


La final presaram frunzele de telina si patrunjel .


Se serveste calda cu mamaliga .


Pofta buna !!!




 

TIPS-URI

1

Se poate adauga la sevire in farfurie smantana.

2

Se poate servi cu salata de rosii si castraveti , salata verde sau muraturi .

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

simonacallas 1

20.03.2014, 17:51

Foarte buna

Rocsi 1

20.03.2014, 21:08

Ce buna este

anca_rm 1

21.03.2014, 09:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tocanita de pui cu galuste