Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult
Asa facea bunica mea tocanita de pui si fac si eu cand am pui de casa si este tare gustoasa .
Se transeaza puiul si se spala .
Curatam zarzavaturile , le spalam si le taiem cubulete.
Intr-o cratita de 4 l. punem uleiul la incins si asezam carnea , amestecam pana se rumeneste putin . Adaugam ceapa , morcovul , telina , pastarnacul si amestecam pana devine ceapa sticloasa.
Punem 2 cani de apa calda peste carne cat sa o acopere , lasam sa fiarba incet aproximativ 30 de minute.
Intre timp facem o ingrosala din faina si lapte .
Taiem frunzele de telina si patrunjel .
Punem ingrosala peste carne , sare si piper dupa gust si amestecam .Lasam sa mai fiarba aproximativ 15 minute amestecand mereu .
La final presaram frunzele de telina si patrunjel .
Se serveste calda cu mamaliga .
Pofta buna !!!
1
Se poate adauga la sevire in farfurie smantana.
2
Se poate servi cu salata de rosii si castraveti , salata verde sau muraturi .
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult