Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca ardeiul bucati.Se aseaza toate impreuna pe foc in putin ulei de masline si se lasa mai amestecandu-se pana se moaie.
Se aduga carnea de pui, se amesteca si se lasa la foc mic pana se rumeneste putin si carnea, mai amestecandu-se cu lingura de lemn din cand in cand.Pe parcurs se adauga si paharelul de vin si se lasa putin impreuna amestecandu-se usor .Se adauga cutia de rosii pisate, lingurita de pasta de ardei iuti si se lasa la foc mic mai amestecandu-se din cand in cand, sub capac cca 20 minute.
Se prepara mamaliguta din apa cu sare si faina de malai.
Tocanita de pui se serveste calda alaturi de mamaliguta calda si castraveciori murati si stropita cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!
Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...
„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...
Bucataras.ro
hello@bucataras.ro