Tocanita de pui cu mamaliguta

de rivka in Pui, 10 Sep 2010 | 7716 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  500 grame file de pui taiat cuburi de marime potrivita
  • o cutie de 500 grame rosii pisate
  • 1 paharel vin alb
  • 1 ceapa mare
  • 2 catei usturoi
  •  2 ardei(paprika) rosii
  • 1 lingurita condimente pentru pui
  • piper macinat
  • 1 lingurita chimen macinat
  • 1 lingurita pasta de ardei iuti=sambal
  • cateva linguri ulei de masline
  • pentru mamaliguta:
  •  apa
  • sare
  • faina de malai
  • patrunjel uscat pentru ornat
  •  castraveciori murati pentru servit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de pui cu mamaliguta:

Se toaca carnea cuburi potrivite ca marime si se stropeste cu condimentele pentru pui, piperul si lingurita de chimen.Se da la rece un timp. Se toaca ceapa , usturoiul se taie felii, se toaca ardeiul bucati.Se aseaza toate impreuna pe foc in putin ulei de masline si se lasa mai amestecandu-se pana se moaie.

Se aduga carnea de pui, se amesteca si se lasa la foc mic pana se rumeneste putin si carnea, mai amestecandu-se cu lingura de lemn din cand in cand.Pe parcurs se adauga si paharelul de vin si se lasa putin impreuna amestecandu-se usor .Se adauga cutia de rosii pisate, lingurita de pasta de ardei iuti si se lasa la foc mic mai amestecandu-se din cand in cand, sub capac cca 20 minute.

Se prepara mamaliguta din apa cu sare si faina de malai.

Tocanita de pui se serveste calda alaturi de mamaliguta calda si castraveciori murati si stropita cu patrunjel verde tocat marunt. Pofta buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de pui cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (21)

adina66

adina66 1

11.09.2010, 23:03

Cred ca e foarte buna !
vreau si eu o portie
chiar daca e tarziu...

elena1988

elena1988 1

08.02.2011, 13:52

deyutzky

deyutzky 1

20.12.2012, 15:41

o bunatate de mancarica

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!