Tocanita de vitel

de Cris2711 in Vita, 9 Mai 2015 | 5837 vizualizari

 

Am avut o bucata faina de carne de vitel si m-am hotarat sa o fac tocanita, tare buna a iesit ;;) alaturi am avut ca si garnitura galuste de paine(Semmelknödel) - sunt niste galuste facute din chifle, o reteta bavareza pe care o voi posta in perioada urmatoare. Am mancat si cu sfecla rosie.

 

INGREDIENTE

  • 500-600 g carne de vitel
  • 1 ceapa
  • 1 ardei rosu
  • 1 ardei galben
  • 1 ardei verde
  • 2 morcovi
  • 3 rosii
  • sare
  • piper mozaic
  • boia
  • 2 linguri de faina
  • ierburi de Provence
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita de vitel:

Pentru inceput se pregateste carnea taiata cubulete ca si pentru Gulas.

Se pregatesc toate legumele taiate dupa preferinta.

Intr-o oala de marime mijlocie am calit ceapa in ulei de masline incins,apoi am adaugat boia si piper mozaic.

Apoi se adauga carnea care se caleste in ceapa cam 3 minute.

Apoi se adauga apa circa 2,5 l apa.

Cand fierbe,se indeparteaza spuma.

Apoi se adauga legumele.

Se lasa la fiert cam 90 de minute pana este carnea frageda.

Se adauga si ierburile de Provence si sare dupa gust.

Intr-un castronel se pune faina peste care se toarna putin cate putin sos din tocanita.

Aceasta compozitie se toarna peste tocanita.

Dupa preferinta se poate orna si cu frunte tocate de patrunjel.

Se serveste langa o garnitura si cu salata.

TIPS-URI

1

O garnitura potrivita ar fi: piure, orez sau galuste de paine bavareze.

2

O salata verde, asortata, sfecla rosie sau varza murata.

3

Se poate adauga dupa preferinta si o foaie de dafin.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita de vitel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mousse de ciocolata reteta celui mai fin si delicios desert

ieri la 14:57

Prajitura cu cirese semi amare

pe 24.05 la 21:50

Tacos cheeseburger - Un preparat fusion gustos

pe 24.05 la 15:51

Mancare de  naut  cu spanac si curry in stil asiatic

de Ksenya 5

pe 24.05 la 11:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Friptura de vita cu sos de hrean