Tocanita din 3 feluri de ciuperci

de nadina73 in Aperitive / Garnituri, 17 Iun 2010 | 12886 vizualizari

 

e prima data cand fac aceasta combinatie...........sant grozave

 

INGREDIENTE

  • 350 g ciuperci champinion
  • 350 g ciuperci pleurotus
  • 350 g ciuperci shiitake
  • 2 cepe
  • ulei
  • 1/2 ardei rosu
  • patrunjel verde
  • smantana 300 g
  • 2 linguri de faina-optioanl
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tocanita din 3 feluri de ciuperci:

Se curata ceapa si se toaca marunt ,se caleste in ulei apoi se pune ardeiul rosu taiat feliute mai mari

Ciupercile se curata si se taie bucati mai marisoare, se pun peste ceapa calita cu ardei, se pune sare, piper si se lasa sa fiarba la foc potrivit eventual puteti pune 1 canita mica de apa.

Cand sant bine fierte se pune faina amestecata cu smantana si se lasa sa mai dea un clcocot(se poate si fara faina ,eu mai pun sa se lege putin sosul )la sfarsit se pune patrunjel verde tocat

Se serveste cu mamaliguta ,piure de cartofi,paste fainoase.............

PS:champinion si pleurotus majoritatea le cunosc ,dar shiitake (asa se numesc si in tara)sant niste ciuperci anti- cancer si se folosesc tare mult in prepararea medicamentelor ,din cate am inteles se gasesc si in plafare deshidratate,au un gust minunat

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tocanita din 3 feluri de ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv chec cu ciuperci