Tochitura ca la Mama acasa

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 4045 vizualizari

 

Asa imi place cel mai mult sa o gatesc! Este absolut grozava alaturi de un mujdei zdravan de usturoi si de un paharel cu vin rosu! sau doua,,,, :D

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1 kg carne de porc, 
  • cartofi pentru prajit, 
  • mamaliguta 
  • mujdei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ca la Mama acasa:

 

Mod de preparare:

Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea

(daca este necesar, carnea nu e patrunsa, mai adaugam un pahar cu apa).

Cand s-a rumenit frumos, asezam carnea pe un platou si o servim cu mamaliguta, cartofi prajiti si mujedei de usturoi.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cartofii prajiti sint gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa, se sterg de apa cu un servet.

2

Cartofii fierti in coaja, dar si cei copti, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiem in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si punem pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

3

cartofii incoltiti la lumina formeaza o substanta toxica - solanina fapt pentru care nu sunt recomandati consumului

4

cartofii  nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de a tine cartofii intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ca la Mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tochitura ca la Mama acasa-0
Tochitura ca la Mama acasa-1
Tochitura ca la Mama acasa-2
Tochitura ca la Mama acasa-3
Tochitura ca la Mama acasa-4
Tochitura ca la Mama acasa-5
Tochitura ca la Mama acasa-6

COMENTARII (38)

elena1988

elena1988 1

02.05.2011, 13:03

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2011, 15:31

adry88

adry88 1

06.05.2011, 11:41

foarte bun si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!