Tochitura ca la Mama acasa

de Dya Daniela Andrei in Porc, 30 Apr 2011 | 4297 vizualizari

 

Asa imi place cel mai mult sa o gatesc! Este absolut grozava alaturi de un mujdei zdravan de usturoi si de un paharel cu vin rosu! sau doua,,,, :D

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de :

  • 1 kg carne de porc, 
  • cartofi pentru prajit, 
  • mamaliguta 
  • mujdei de usturoi
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitura ca la Mama acasa:


Mod de preparare:


Carnea, spalata si taiata cuburi potrivit de mari, o punem la prajit intr-o tigaie (mai inalta) cu putin ulei si cu 2 pahare cu apa. Lasam carnea sa fiarba pana cand apa scade in totalitate si ramane doar grasimea


(daca este necesar, carnea nu e patrunsa, mai adaugam un pahar cu apa).


Cand s-a rumenit frumos, asezam carnea pe un platou si o servim cu mamaliguta, cartofi prajiti si mujedei de usturoi.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Cartofii prajiti sint gustosi si crocanti daca inainte de a-i pune in grasime foarte incinsa, se sterg de apa cu un servet.

2

Cartofii fierti in coaja, dar si cei copti, pot deveni deosebit de gustosi daca ii taiem in jumatati pe lung cit sint inca fierbinti si punem pe fiecare bucata cite o jumatate lingurita de unt si o jumatate lingurita pasta de rosii.

3

cartofii incoltiti la lumina formeaza o substanta toxica - solanina fapt pentru care nu sunt recomandati consumului

4

cartofii  nu se tin taiati in apa, deoarece se dizolva substantele albuminoide care au proprietatea de a tine cartofii intregi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitura ca la Mama acasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

elena1988 1

02.05.2011, 13:03

Dya Daniela Andrei 1

02.05.2011, 15:31

adry88 1

06.05.2011, 11:41

foarte bun si gustos

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Falafel de post
  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pulpa de porc la cuptor cu cartofi si garnitura de legume