Tochitură combinată

de portiadelumina in Mancaruri cu carne, 29 Ian 2013 | 2685 vizualizari

 

I-am spus "combinată" pentru că nu e nici moldovenească, nici dobrogeană, nici ardelenească. Mie îmi plac toate, aşa că am combinat. Cui nu-i place, să-şi facă după plac. :D

 

INGREDIENTE

  • 1 kg ficăţei pui
  • 500 gr. pipote şi inimi de pui
  • 300 gr. carne de porc (de la cazan, garniţă)
  • cimbru
  • cârnaţi semiafumaţi 500 gr
  • piper boabe
  • piper măcinat
  • vin alb sec 40 cl
  • apă
  • o căpăţână usturoi
  • 2 cepe
  • suc de roşii (bulion) 800 gr.
  • ulei 70 gr.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tochitură combinată:

Dintru început spun că de mare ajutor mi-a fost carnea prăjită de la cazan. A scutit din timp şi din muncă pentru că decât a fost încinsă pentru a scăpa de surplusul de untură.


Pipotele şi inimile de pui se prăjesc înainte încât să iasă din ele apa şi sângele rămase de la procesare, iar mai apoi şi ficăţeii în acelaşi mod.


Într-o cratiţă mai mare (am făcut pentru mai multe porţii) se căleşte ceapa ( cca 5 minute) peste care se adaugă cârnaţii tăiaţi la cca 2 cm pentru ca mai apoi să se adauge carnea, ficăţeii, pipotele şi inimile anterior pregătite. Carnea şi pipotele trebuie să fie tăiate în bucăţi de cca 1.5 cm.


Personal, peste aceste ingrediente am pus aproape o jumătate de litru de vin alb sec şi o cană cu apă lăsându-le să fiarbă la foc mic. Între timp am pus cimbrul şi piperul boabe.


Spre final am adăucat sucul de roşii, usturoiul şi piperul măcinat.


Evident că am servit tochitura cu mămăligă şi brânză de oaie (opţiune personală) alături de un ou ochi


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tochitură combinată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (91)

Valclaudia 1

22.08.2013, 23:22

Krystyan Trendy 1

30.10.2013, 08:53

apetisanta

-Licurici- 1

29.06.2015, 07:55

foarte buna

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Paste cu peste si mozzarella
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Pasta de mititei