Tort "Adela"

de Ina in Torturi, 13 Iun 2010 | 5262 vizualizari

 

Ieri nepotica mea a implinit frumoasa varsta de 13 ani. Desi doar ce a terminat clasa a sasea, este o decoratoare desavarsita a prajiturilor ( imi calca pe urme :D :)) )
Va expun aici tortul pe care chiar ea l-a realizat, e pacat de munca ei sa nu fie vazut si admirat.
La Multi Ani, Aditzu meu ! :-* A fost delicios tortul tau si extrem de racoritor!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 14 oua
  • 28 linguri zahar
  • 28 linguri ulei
  • 28 linguri faina
  • un preaf de copt
  • Crema:
  • 3 pachete cu budinca de cacao
  • 1 litru lapte
  • 9  linguri zahar
  • un pachet unt
  • Decor:
  • frisca
  • fructe
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Adela":

Blatul :  

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.  Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit.  Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.

Crema :  

Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ).  Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.

Asamblare:   

Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel  ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.

                       

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Adela"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (47)

RuxyRux 1

28.11.2010, 21:38

O minunatie Ina

Adelutza12 1

20.04.2011, 21:47

Multumeesc de Urari .:*

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 11:37

foarte frumos tortul,se vede ca se pricepe nepotica ta...felicitari!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

9130 puncte

RODIMUR

7390 puncte

Rocsi

6240 puncte

Lau

Lau 9

5730 puncte

Satisfyyourcravings

5250 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Peste prajit cu sos de smantana
  • 12

    L

  • 13

    MA

  • 14

    MI

  • 15

    J

  • 16

    V

  • 17

    S

  • 18

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crockpot Romania Kuvings Romania Oster Romania Breville Romania Ozen Foodsaver Romania Homedics Babyliss Romania Yellowstore Inchide
RETETA RECOMANDATA
Tort teren de tenis