Tort "Adela"

de Ina in Torturi, 13 Iun 2010 | 4398 vizualizari

 

Ieri nepotica mea a implinit frumoasa varsta de 13 ani. Desi doar ce a terminat clasa a sasea, este o decoratoare desavarsita a prajiturilor ( imi calca pe urme :D :)) )
Va expun aici tortul pe care chiar ea l-a realizat, e pacat de munca ei sa nu fie vazut si admirat.
La Multi Ani, Aditzu meu ! :-* A fost delicios tortul tau si extrem de racoritor!

 

INGREDIENTE

  • Blat :
  • 14 oua
  • 28 linguri zahar
  • 28 linguri ulei
  • 28 linguri faina
  • un preaf de copt
  • Crema:
  • 3 pachete cu budinca de cacao
  • 1 litru lapte
  • 9  linguri zahar
  • un pachet unt
  • Decor:
  • frisca
  • fructe
 
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Adela":

Blatul :  

Se bat albusurile spuma cu zaharul, apoi se adauga pe rand galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt.  Se coace in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina, cca. 45-50 minute, la foc potrivit.  Se lasa sa se raceasca si se taie la jumatate, obtinand doua blaturi.

Crema :  

Pregatim crema cum scrie pe pachet, cu mentiunea ca la 3 pachete cu budinca folosim lapte mai putin decat e specificat pe ambalaj ( cam pentru 2 pachete, adica un litru ).  Racim budinca si adaugam un pachet de unt frecat spuma.

Asamblare:   

Intre cele doua blaturi insiropate cu sirop de caramel  ( caramelizam 6 linguri cu zahar, apoi adaugam un 750 ml cu apa si lasam pe foc, pana se topeste zaharul, apoi adaugam o fiola cu esenta de rom ) punem crema obtinuta, iar deasupra ornam cu frisca si multe fructe, dupa preferinte.

                       

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Adela"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Tort "Adela"-0
Tort "Adela"-1
Tort "Adela"-2
Tort "Adela"-3
Tort "Adela"-4
Tort "Adela"-5

COMENTARII (47)

Rux

Rux 1

28.11.2010, 21:38

O minunatie Ina

Adelutza12

Adelutza12 1

20.04.2011, 21:47

Multumeesc de Urari .:*

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

21.01.2012, 11:37

foarte frumos tortul,se vede ca se pricepe nepotica ta...felicitari!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!