Tort cu mere si scortisoara

de Satisfyyourcravings in Torturi, 2 Noi 2012 | 2914 vizualizari

 

Acest preparat se mai numeste si "tort pentru ceai" pentru ca de obicei, insoteste ceaiul negru de dupa-amiza.

 

INGREDIENTE

  • 65 de grame de unt
  • un ou
  • o cana de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar alb
  • gem de caise
  • esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita pudra de cuisoare
  • un mar (e posibil sa aveti nevoie de doua in functie de diametrul tavii)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si scortisoara:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm.


Untul se amesteca cu oul, zaharul, vanilia, cuisoarele si scortisoara pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mix jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca din nou pana la omogenizare. Apoi se adauga restul de faina si de lapte si se amesteca din nou.


Se indeparteaza cotorul si semintele marului si se taie in felii cat mai subtiri. Se aseaza pe fundul tavii circular incepand din centru spre margini astfel incat tot diametrul tavii sa fie acoperit cu felii de mar.


Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor unde va sta pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se lasa sa se raceasca putin in forma, apoi se rastoarna pe un gratar din metal. Se indeparteaza hartia de copt pentru a expune feliile de mar ce se afla pe suprafata superioara a tortului.


Gemul de caise se incalzeste putin, apoi, cu o pensula din silicon, se intinde pe toata suprafata tortului.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

adry88 1

03.11.2012, 14:54

minunat

Mihaela11_jo 1

03.11.2012, 15:47

Foarte apetisant

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 12:18

suuper fain

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

10388 puncte

lucy2002

5249 puncte

Rocsi

4792 puncte

Constelatialeu

4163 puncte

- Andreea -

3801 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ciorba radauteana
  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere a la Cori