Tort cu mere si scortisoara

de Satisfyyourcravings in Torturi, 2 Noi 2012 | 1888 vizualizari

 

Acest preparat se mai numeste si "tort pentru ceai" pentru ca de obicei, insoteste ceaiul negru de dupa-amiza.

 

INGREDIENTE

  • 65 de grame de unt
  • un ou
  • o cana de faina
  • o lingurita praf de copt
  • 3 linguri de lapte
  • 3 linguri de zahar alb
  • gem de caise
  • esenta de vanilie
  • o lingurita scortisoara
  • o lingurita pudra de cuisoare
  • un mar (e posibil sa aveti nevoie de doua in functie de diametrul tavii)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mere si scortisoara:

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se unge cu unt o forma de tort cu pereti/ fund detasabil si se tapeteaza cu hartie de copt. Am folosit o forma de tort cu diamentrul de 23 de cm.


Untul se amesteca cu oul, zaharul, vanilia, cuisoarele si scortisoara pana la omogenizare. Faina se amesteca cu praful de copt. Se adauga in mix jumatate din cantitatea de faina si jumatate din cantitatea de lapte si se amesteca din nou pana la omogenizare. Apoi se adauga restul de faina si de lapte si se amesteca din nou.


Se indeparteaza cotorul si semintele marului si se taie in felii cat mai subtiri. Se aseaza pe fundul tavii circular incepand din centru spre margini astfel incat tot diametrul tavii sa fie acoperit cu felii de mar.


Se toarna aluatul in forma si se introduce la cuptor unde va sta pentru 25-30 de minute sau pana trece testul scobitorii.


Se lasa sa se raceasca putin in forma, apoi se rastoarna pe un gratar din metal. Se indeparteaza hartia de copt pentru a expune feliile de mar ce se afla pe suprafata superioara a tortului.


Gemul de caise se incalzeste putin, apoi, cu o pensula din silicon, se intinde pe toata suprafata tortului.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mere si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

COMENTARII (23)

adry88 1

03.11.2012, 14:54

minunat

Mihaela11_jo 1

03.11.2012, 15:47

Foarte apetisant

gaby_gabytza 1

21.11.2012, 12:18

suuper fain

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08