Tort alb cu crema de vin si lamaie

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 1498 vizualizari

 

Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 albusuri ,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie ,
  • coaja de lamaie,
  • 8 linguri faina ,
  • 5 gr praf de copt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 250 ml vin alb dulce,
  • 1 plic gelatina ,
  • 250 gr frisca,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb cu crema de vin si lamaie:

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .

Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .


Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .


Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata sau dupa imaginatie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu crema de vin si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

24.11.2014, 23:50

Minunat

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:04

babi5 1

26.11.2014, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort din budinca de banane