Tort alb cu crema de vin si lamaie

de katty in Dulciuri, 24 Noi 2014 | 1231 vizualizari

 

Imi plac torturile cu crema dulce-acrisoara, iar acesta este unul dintre ele.

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 10 albusuri ,
  • 10 linguri zahar,
  • 1 lingura zeama de lamaie ,
  • coaja de lamaie,
  • 8 linguri faina ,
  • 5 gr praf de copt,
  • un praf de sare
  • crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 200 gr zahar,
  • 250 ml vin alb dulce,
  • 1 plic gelatina ,
  • 250 gr frisca,
  • zeama si coaja rasa de la o lamaie mai mare sau 2 mai mici
  • frisca pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort alb cu crema de vin si lamaie:

Pentru prepararea tortului cu crema de lamaie incepem cu prepararea blatului .

Batem albusurile la temperatura camerei cu un praf de sare pana se intaresc .Adaugam zaharul,zeama si coaja de lamaie si batem pana obtinem o crema tare.Adaugam faina cernuta ,praful de copt si amestecam usor de sus in jos pana se omogenizeaza bine .Turnam compozitia intr-o forma de tort tapetata cu unt si faina si dam la cuptorul preincalzit aproximativ 35 de minute ( pana este gata ) Scoatem blatul si il lasam sa se raceasca ,apoi il taiem in 2 pe orizontala.

Pentru crema batem galbenusurile cu un praf de sare si zaharul pana se albeste .Adaugam vinul caldut ,coaja de lamaie , punem vasul cu crema la bain-marie si amestecam continuu pana se ingroase ,fara a fierbe .


Hidratam gelatina in zeama de lamaie Dam jos ,adaugam zeama de lamaie cu gelatina si amestecam tinand vasul cu fundul pe gheata sau apa rece pana ce crema s-a racit complet ,fara a se inchega .Batem frisca si o amestecam in compozitie .Montam tortul in forma in care a fost copt blatul .Punem o felie de blat ,3/4 din crema ,a doua felie ,restul de crema .


Dam forma la rece pentru cateva ore .Ornam cu frisca ,ciocolata sau dupa imaginatie .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort alb cu crema de vin si lamaie" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

diaconta 1

24.11.2014, 23:50

Minunat

Bya Ralu 1

25.11.2014, 00:04

babi5 1

26.11.2014, 16:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala