Tort ''Amalia''

de gaby_gabytza in Torturi, 22 Noi 2012 | 2686 vizualizari

 

e un tort de bun venit pt fetita mea amalia care abia a venit in viata mea:-)

 

INGREDIENTE

  • blat maro
  • 5 oua
  • 150 g zahar
  • 2 linguri cacao
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • esenta de rom
  • blatul alb
  • 5 oua
  • coaja de lamaie
  • 7 linguri faina
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 praf de copt
  • 150 g zahar
  • crema ganache de ciocolata
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 1 ciocolata cu lapte
  • 500 ml frisca
  • 50 g unt
  • decor
  • pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort ''Amalia'':

Se mixeaza albusurile cu zaharul bine, dupa care se adauga galbenusurile si mixam bine dupa fiecare. Adaugam uleiul, amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste albusuri. Adaugam si esenta si amestecam cu o lingura.Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pana trece testul cu scobitoarea. Lasam sa se raceasca foarte bine.


Pentru blatul alb procedam la fel.


Intr-o cratita adaugam ciocolata rupta bucatele mici, untul si frisca. Punem pe foc pana se topeste, amestecam continuu. Dam deoparte si lasam sa se raceasca foarte bine. Restul de frisca o mixam foarte bine. Dupa ce s-a racit crema de ciocolata o mixam bine, dupa care o amestecam cu frisca mixata inainte.


Asamblare: pe o tava asezam blatul alb il insiropam, ungem crema si punem blatul maro, ungem blatul cu un pic de unt si decoram cu pasta de zahar.


Sectiune nu am mai apucat, dar va asigur ca iesit deliciosssss

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Tort ''Amalia''" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

_Alina_ 1

23.11.2012, 09:22

Sa fie sanatoasa si sa va aduca numai impliniri!

gaby_gabytza 1

23.11.2012, 09:56

ms rhapsody

lilik 1

23.11.2012, 22:37

Sa creasca mare,frumoasa si sanatoasa si sa va bucurati impreuna de cele mai frumoase momente
Delicios tort

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Tort Boema si 4 ani de bucataras.ro