Tort "Amandina"

de Criss in Torturi, 11 Oct 2010 | 16320 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blatul:
  • -6 oua
  • -8 linguri zahar
  • -2 linguri apa
  • -2 linguri ulei
  • -6 linguri faina
  • -3 linguri cacao
  • -1 praf de copt
  • Crema:
  • -500 ml frisca (creme patisserie)
  • -200 g ciocolata amaruie
  • Sirop:
  • -2 plicuri capucino clasic
  • -200 ml apa
  • -2 linguri cu varf zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort "Amandina":

Galbenusurile se freaca cu zahar, vanilie, apa si ulei pana devin albe si spumoase. Se adauga faina amestecata cu cacao si praf de copt si in final, cu lingura amestecand de sus in jos se adauga albusurile batute spuma tare. Se coace blatul pana trece testul cu scobitoarea.


Pentru crema, se incalzeste frisca, fara a junge la fierbere si se adauga ciocolata rupta in bucatele. Se amesteca pana se topeste ciocolata. Crema astfel obtinuta se pune la rece, in frigider pana a doua zi. A doua zi, cand asamblam tortul, batem bine cu mixerul crema.


Blatul se taie in doua, se insiropeaza cu siropul obtinut din capuccino, se pune crema din care oprim 3-4 linguri pentru ornat, se acopera cu al doilea blat insiropat si se glazureaza cu ciocolata topita.

 

TIPS-URI

1

Desi nu e crema originala a amandinei, e o crema foarte buna. Motivul pentru care am optat pentru o crema ganache este ca nu prea agreem cremele cu unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort "Amandina"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Adinacarla 1

03.11.2010, 17:01

felicitariun tort superb

Criss 1

15.11.2010, 12:49

Multumesc Adina.

CretuValentina 1

12.06.2019, 10:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

4879 puncte

Rocsi

4490 puncte

Constelatialeu

4267 puncte

Lau

Lau 9

4125 puncte

lucy2002

4033 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Ghiveci de legume
  • 07

    S

  • 08

    D

  • 09

    L

  • 10

    MA

  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse de ciocolata si portocala