Tort Amandina

de gugugh in Torturi, 27 Dec 2010 | 4271 vizualizari

 

reteta o am de pe blogul lui edith frincu,am modificat cate ceva la reteta de baza dar o recomand cu mare placere , este un tort delicios iar decoratiunile sunt facute de mine sunt primele asa ca nu sunt perfecte, insa celor mici invitati la masa de craciun le.a placut ff mult si nu numai lor... si celor mari, asa ca va pun si reteta pt cei interesati

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 200 g zahar
  • 30 ml apa (eu nu am mai pus)
  • 30 ml ulei
  • 20 g cacao neagra (2 linguri )
  • 8 linguri faina
  • esenta rom
  • Crema: 
  • 3 galbenusuri (eu am pus 4)
  • 150 g zahar pudra
  • 250 g unt
  • 3 linguri cacao neagra
  • esenta rom
  • Siropul:
  • 400 ml apa
  • 200 g zahar (eu am pus doar 150 g)
  • 2 plicuri capucino de ciocolata (eu am pus 4)
  • esenta rom
  • Glazura: 
  • 200 g ciocolata (eu am pus una amaruie)
  • 150 g smantana lichida pt frisca

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Amandina:

Blatul: Batem albusurile spuma tare, adaugam zaharul, mixand in continuare pana devin tari.

Apoi adaugam apa, si galbenusurile frecate cu uleiul, si amestecam cu o lingura, de jos in sus, pana se incorporeaza albusurile.


Apoi se adauga cate putin din faina amestecata cu cacao, omogenizand amestecul punem si putina esnta de rom.

Turnam aluatul intr-o tava nu foarte mare, unsa cu ulei si tapetata cu faina,

iar pe fundul ei punem si hartie de copt. eu am copt intr.o tava dreptunghiulara , putin mai mica ca cea de aragaz. Se coace in cuptorul preincalzit pana trece testul scobitorii


Crema: Galbenusurile se amesteca cu zaharul si se pun pe baie de abur pana devine o crema albicioasa si consistenta. Untul se tine la temperatura camerei si se freaca bine. se omogenizeaza cu crema de galbenusuri racite si adaugam cacaoa si esenta de rom.


Siropul: Caramelizam zaharul putin si adaugma apa lasam sa fiarba pana se topeste tot zaharul caramelizat, adaugam apoi plicurile de capucino si amestecam cu un tel . lasam la racit si paoi punem sie senta de rom.


Glazura: Punem smantana lichida pe foc sa se incalzeasca (atentie, fara sa fiarba!),apoi adaugam ciocolata rupta cubuletesi amestecam sa se topeasca toata ciocolata si sa se omogenizeze.


Asamblare: blatul se taie in doua il insiropam bine punem strat de crema , apoi iar blat insiropat si glazuram.


dam la rece si ornam apoi dupa preferinta.

 

TIPS-URI

1

eu am pus si un strat de frisca dupa ce am pus crema si am imbracat totul cu frisca , a iesit delicios

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Amandina" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

RuxyRux 1

28.12.2010, 20:45

cu drag

Elena_25 1

21.04.2011, 20:02

Reteta mea preferata de tort Amandina,am facut-o si de Craciun si o voi face iar acum de Paste.Multumesc!!!

gugugh 1

01.05.2011, 18:40

cu mare drag elena

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

OLADI - Clatite rusesti

de Ina 7

ieri la 22:56

Tort cu crema de portocale si ciocolata neagra

de katty 5

ieri la 20:33

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Tort-sarlota de iaurt cu caise